Meny

Bendik (16) fant 467.200 kroner på toget

Tipser.no/Daniel D. Laabak

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bendik Hallstensen (16) og venninnen hans oppdaget onsdag ettermiddag en gjenglemt håndveske på toget mellom Ski og Vestby. Da de åpnet veska, fant de 467.200 kroner.

– Det var tusenlapper, femhundrelapper og andre sedler, surret sammen med strikk og pakket inn i plast, forteller den ene, som er 17 år, til VG.

Da den 17 år gamle jenta og Bendik gikk av på Vestby stasjon, ringte de politiet.

– Vi kan bekrefte at det ble funnet en gjenglemt veske på toget. Den er innbrakt av oss, og vil bli kvittert ut til eieren i morgen, forteller operasjonsleder Magnar Tinjar i Follo politidistrikt.

Bendik Hallstensen fant nesten en halv million kroner i en veske på toget. Foto: Vestby Avis/Mattias Mellquist.Bendik Hallstensen fant nesten en halv million kroner i en veske på toget. Foto: Vestby Avis/Mattias Mellquist.

Bendik møtte venninnen på toget da han så vesken.

– Jeg spurte hun om det var hennes veske, men det var det ikke. Hun hadde heller ikke sett om det hadde sittet noen personer sammen med vesken som hadde glemt igjen denne ved et tidspunkt. Hun var uobservant på vesken helt til jeg påpekte dette, sier han til Vestby Avis.

Bendik bestemte seg for å se litt nærmere på vesken.

– Jeg sa til henne: «Jeg åpner vesken, kanskje er det legitimasjon til eieren her». Da jeg åpnet vesken var det første jeg så stabel på stabel med seddelbunter, og den første tanken som slo meg da var: Nå må jeg ringe politiet. Jeg vet ikke hva som har skjedd.

Eierens pass lå i vesken, derfor var det en enkel jobb å finne eierens identitet.

– Vi fant fort ut hvem han var, men vi fikk ikke kontakt med ham. Han ringte selv politistasjonen senere for den gledelige beskjeden om at pengene var funnet, forteller Karianne Knudsen, politiførstebetjent i Follo politidistrikt, til NRK.no.

Se intervju med Knudsen:

Politiet understreker at de ikke har mistanke om noe kriminelt.

Den 16 år gamle gutten vil sannsynligvis motta en finnerlønn fra eieren av den verdifulle veska.

– Politiet setter stor pris på at han var såpass ærlig at han leverte pengene han fant, han fortjener finnerlønna, sier Knudsen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus