Meny

Prøverørsbefruktningens far er død

Professor Robert Edwards døde onsdag 87 år gammel etter lang tids sykdom. Her holder han pressekonferanse i 2003 sammen med verdens første prøverørsbarn Louise Brown, som samme dag fylte 25 år. Foto: Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den britiske forskeren Robert Edwards, som ble kjent som opphavsmannen til prøverørsbefruktning, er død 87 år gammel.

Edwards ble i 2010 tildelt nobelprisen i medisin for sitt arbeid, som strakte seg over flere tiår. Han begynte å forske på befruktning på 1950-tallet.

I 1978, ble verdens første prøverørsbarn, Louise Brown, født som følge av hans forskning. Siden den gang er millioner av barn født takket være IVF-metoden, som Edwards utviklet sammen med sin kollega Patrick Steptoe.

De to startet verdens første IVF-klinikk i Cambridge i England i 1980.

Les også: Vatikanet kritiserer nobelpris

Professor i gynekologi, Peter Braude ved King's College i London, mener at få biologer har hatt en så positiv og praktisk betydning for menneskeheten.

– Bobs grenseløse energi, hans innovative ideer og hans utholdenhet til tross for hard kritikk fra motstandere, endret livet til millioner av vanlige mennesker, som nå gleder seg over å ha fått et eget barn i gave. Han etterlater seg en langt bedre verden, sier Braude.

Vil du motta nyhetsbrev fra ABC Nyheter? Klikk her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus