Meny

Anundsen stiller ikke som nestleder i Frp

Frp-politiker Anders Anundsen ønsker ikke å bli partiets neste nestleder. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kontroll- og konstitusjonskomiteens leder, Anders Anundsen, er uaktuell som ny nestleder i Fremskrittspartiet.

I fjor fikk han plass i partiets sentralstyre, men la onsdag ut følgende melding på Facebook om en eventuell lederstilling:

«I dag har jeg endelig fått kontakt med Fremskrittspartiets valgkomité og meddelt at jeg ikke er kandidat til nestlederverv i partiet. Tusen takk til alle de fylkeslagene som foreslo meg og som mente jeg kunne bidra i ledertrioen».

Dermed sparer han partiet for en nestlederstrid på landsmøtet i slutten av mai.

– Det er helhetsvurdering fra min side. Nå er det viktig at organisasjonen samler innsatsen mot å vinne valget til høsten. Da har vi ikke bruk for en opprivende nestlederdebatt, sier Anundsen til Dagbladet.

Politikeren sier at det var en vanskelig avgjørelse som han har tatt på egen hånd.

– Det er ingen tvil om at partiet er inne i en spennende periode – det er det viktigste valget til Frp i moderne historie. Samtidig er jeg trygg på at de tre som skal lede partiet framover, vil gjøre det på en god måte.

Partileder Siv Jensen får med all sannsynlighet med seg Ketil Solvik-Olsen etter at andre nestleder Per Arne Olsen meddelte at han trekker seg. I tillegg fortsetter Per Sandberg som første nestleder.

Vil du motta nyhetsbrev fra ABC Nyheter? Klikk her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus