Meny

Jenter blir tiltalt for Instagram-bilder

Instagram-bildene som jentene hadde publisert skapte opptøyer i Göteborg kort tid før jul i fjor. Foto: Björn Larsson Rosvall (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To tenåringsjenter vil bli tiltalt for hetsingen på Instagram som utløste skoleopptøyer i Göteborg i fjor, opplyser den svenske påtalemyndigheten.

De to jentene, som er mellom 15 og 18 år gamle, vil bli tiltalt for grove injurier, sier statsadvokat Annika Boman til Svenska Dagbladet. Det er ventet at tiltalebeslutningen vil bli lagt fram i slutten av april.

Rundt 85 personer er blitt avhørt i den omfattende etterforskningen av saken. Flere har vist fram skjermdumper av Instagram-bildene som de har opplevd som krenkende. Ifølge Boman er det fortsatt ikke avgjort hvor mange av ofrene som vil bli oppført som fornærmede i tiltalen.

Les også: 15-åring tatt for Instagram-sjikanen

– Antakeligvis blir det færre enn halvparten av dem som har politianmeldt saken, sier Boman.

Bildene utløste kaos i Göteborg i desember i fjor da flere hundre ungdommer samlet seg ved en videregående skole for å hevne seg på en 17 år gammel jente som ble beskyldt for å stå bak netthetsingen.

På Instagram-kontoen ble mer enn 200 jenter hengt ut med navn, bilde og sexrykter.

Les også: 

Jente lettet over Instagram-innrømmelse

Gutt innrømmer ryktespredning i Göteborg

Budstikka la ut pornobilder

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus