Meny

Vålnes-etterforskningen nærmer seg slutten

DREPT: Et samboerpar og en 41 år gammel bekjent av Vålnes tidligere kjæreste er begge siktet for drap eller medvirkning til drap på Per Vålnes. Foto: Privat

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet jobber på spreng med forsvinningsmysteriet i Balsfjord.

Overfor Nordlys bekrefter Andreas Nilsen, regionlensmann i Målselv, Bardu og Balsfjord, at politiet har ambisjoner å bli ferdig med etterforskningen i saken innen utgangen av juni, før ferieavviklingen.

Vålnes' tidligere samboer (40), hennes nye kjæreste (39) og en mann (41) i parets bekjentskapskrets, er alle siktet i saken.

De har sittet i varetekt siden de ble pågrepet i månedsskiftet oktober/november i fjor.

Onsdag er det nye fengslingsmøter og politiet vil begjære fire nye uker i varetekt med brev- og besøksforbud for samtlige av de siktede.

– Vi må utelukke at bevis forspilles. Det er det absolutt reell fare for dersom vi løslater dem, eller om vi slipper opp på brev- og besøksforbudet slik at de kan kommunisere fritt, sier Morten Hermansen, ansvarlig politijurist for drapsetterforskningen.

Les også: Etterforsker drapsgåte for fullt

Full drapsetterforskning

Vålnes var bosatt i Balsfjord kommune i Troms, og ble meldt savnet av sin samboer 1. desember 2011. Hun har forklart at hun sist så ham dagen før.

4. desember samme år ble mannens bil funnet ved en vinterstengt rasteplass ved E8 i Lavangsdalen i Troms. Det ble satt i gang omfattende søk med likhund, miniubåt, småfly og letemannskap, men dette ga ikke resultat. Under leteaksjonen rundt bilen ble bilnøklene funnet i en elv like ved, men 50-åringen er fortsatt savnet.

Forsvinningen ble av politiet lenge behandlet som en ren forsvinningssak. Først i midten av april i 2012 ble det klart at man sto overfor en mulig drapssak. Siden da har politiet kjørt full drapsetterforskning med bistand fra Kripos.

Troms politidistrikt satt i januar på 108 avhørsdokumenter i saken og hadde gjennomført avhør av 80 forskjellige vitner.

Les også: Politiet undersøker tekstmeldinger fra Vålnes' mobil

– Snur hver stein

Til tross for at politiet ikke har et lik å forholde seg til, har Førsteadvokat i Troms og Finnmark, Lars Fause, uttalt man ikke trenger et lik for å få en fellende dom.

Politiet har den siste tiden gjennomført en rekke analyser i etterforskningen.

– Vi har jobbet bra den siste tiden, og vi har foretatt en rekke analyser av alt materiale. I en sak som dette er det viktig å snu hver eneste stein for å sikre at man gjør en grundig og god nok etterforskning, sier Hermansen til Nordlys.

Vil du motta nyhetsbrev fra ABC Nyheter? Klikk her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus