Meny

– Jeg har sittet 150 dager i et rottehull av et fengsel i Florida

TIL NORGE: Tidligere Europalederen for MC-klubben Outlaws, Thor Henki Holm Hansen (68), lander onsdag på Gardermoen. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter benådingen i en amerikansk domstol, landet Thore Henki Holm Hansen (68) på Gardermoen sent onsdag ettermiddag.

Den tidligere Europalederen for MC-klubben Outlaws, Thor Henki Holm Hansen (68), landet onsdag på Gardermoen etter å ha blitt benådet av en amerikansk domstol 28. mars i år.

Dommen ble avsagt i absentia, for Hansen var allerede på rømmen.

Til ABC Nyheter sier 68-åringens advokat, John Christian Elden, at han vil møte sin klient når han har kommet til hektene etter å ha landet.

– Han er fornøyd med å ikke være etterlyst for en flask anklage lenger, men håper på en skikkelig renvaskelse fra påstandene, sier Elden i en tekstmelding.

I en pressemelding sier den tidligere bandelederen følgende:

– Jeg har sittet 150 dager i et rottehull av et fengsel i Florida, sier Holm Hansen.

Til Dagbladet takker han likevel for behandlingen han har fått i USA.

– Den behandlingen jeg fikk i løpet av de to siste ukene var helt enestående fra innvandringsmyndighetenes side, sier Holm Hansen.

Føler seg lurt

I 1997 ble han pågrepet i Belgia og utlevert til USA, som sperret ham inne i syv år før de deporterte ham. I november 2012 reiste han tilbake til USA for å kjempe mot det han hele tiden har hevdet har vært et justismord.

Hansen hevder han ble utsatt for et komplott fra narkotikapolitiet for å tåkelegge det han mener var en operasjon for å bistå president Carter og CIA i å styrte diktatoren på Haiti, «Baby-Doc».

Ifølge Holm Hansen selv ble han lurt til å kjøpe 37 gram kokain som skulle gis videre til noen andre.

Les også: Livet på rømmen over for Thore Henki Holm Hansen

Benådet

Forsøket på å bli frikjent i USA endte med at han ble satt bak murene til saken kom opp for retten. Under fengselsoppholdet ble Holm Hansen rammet av hjerteproblemer under soningen i Fort Lauderdale-fengselet i USA, og ble sendt til fengselssykehuset.

– Han fortalte meg at det var hjerteflimmer, men at han har det bedre nå, sa hans nære venn Mark Scheibert til TV 2 i mars.

28. mars ble saken hans endelig avgjort da en domstol fulgte statsadvokaten og benådet den norske 68-åringen. Ifølge avisen Orlando Sentinel, gjør Holm Hansens alder og det faktum at narkotikasaken mot ham ligger mer enn 30 år tilbake i tid, at samfunnet ikke har noen interesse av å sperre ham inne igjen.

Dro for familien

I USA har Hansen tre barn som han ikke kan besøke så lenge dommen fra 1981 er gyldig; to døtre og en sønn han ikke var klar over eksisterte. Hansen har tidligere uttalt at det er av hensyn til familien at han ønsket å få gjenopprettet saken.

Til Dagbladet forteller Holm Hansen at han nå ikke har noe uoppgjort i USA.

Med seg har Holm Hansen et dokument der han sier det står svart på hvitt at han ikke er utvist i USA.

– Jeg skal umiddelbart ned til ambassaden og sjekke hva som skal til for å dra tilbake. Nå er jeg stuerein og kan besøke barn og barnebarn, sier Holm Hansen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus