Meny

Departementet vil se nærmere på Ryanair

YS-organisasjonen Parat mener at norske myndigheter lukker øynene og aksepterer utnytting av ulovlig innleid arbeidskraft på Moss Lufthavn Rygge. Selskapet avviser anklagene. Foto: Lucas Jackson / Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samferdselsdepartementet mener det er viktig å sikre like konkurransevilkår og vil se nærmere på om lavprisflyselskapet Ryanair har brutt norsk lov. Myndighetene kommer for sent på banen, mener SAS.

Som NTB skrev tirsdag, mener YS-organisasjonen Parat at norske myndigheter lukker øynene og aksepterer utnytting av ulovlig innleid arbeidskraft på Moss Lufthavn Rygge.

Til NRK opplyser statssekretær Geir Pollestad (Sp) i Samferdselsdepartementet onsdag at departementet vil se på saken.

Like vilkår

– Vi ønsker en sterkere innsats for å kartlegge hva handlingsrommet er, i en næring som er stadig mer internasjonalisert. Det er bra at bransjeaktørene kommer på banen og er opptatt av disse tingene. Det er viktig å sikre like konkurransevilkår, sier statssekretæren.

Informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS mener Ryanairs opptreden kan ødelegge den norske luftfarten.

– Norge har faktisk det beste luftfartssystemet i verden. Dette systemet vil bli rasert dersom dette får bre om seg – flyselskaper som ikke betaler skatter og avgifter og heller ikke lønner de ansatte på et nivå de kan leve av, sier Johansen til NRK.

Les også: - Norske regler for Ryanair, sier myndighetene

– Kan ikke konkurrere

Han mener blant annet at Ryanairs skattenivå på 11 prosent i Irland og det at selskapet ikke betaler ut sykepenger, gjør at SAS ikke kan konkurrere på lovlig vis.

Informasjonssjefen i SAS er fornøyd med at Samferdselsdepartementet vil se på saken, men mener det skjer altfor sent.

Les også: Kabinansatt saksøker Ryanair

Ryanair-ledelsen mener Parat fremmer grunnløse påstander og at saken mot selskapet ikke vil føre fram.

Vil du motta nyhetsbrev fra ABC Nyheter? Trykk her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus