Barnehageansatt siktet for overgrep

Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann er i Nedre Telemark tingrett varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, siktet for seksuell omgang med et barn under skolealder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Siktede ble pågrepet 25. mars og varetektsfengslet to dager senere.

– Mannen var tidligere ansatt i en barnehage i Grenland, og det mistenkes at det kan ha skjedd overgrep i barnehagen der siktede tidligere arbeidet. Han skal kun ha vært ansatt i denne barnehagen, melder politiet ifølge Telemarksavisa.

Politiet startet etterforskning etter at barnevernet leverte inn anmeldelse i slutten av februar i år. Etter flere dommeravhør, vitneavhør og tekniske undersøkelser har politiet funnet grunn til å mistenke at det kan ha skjedd overgrep.

– Det er fortsatt tidlig i etterforskningen, som har som mål å avklare om siktede har begått seksuelle overgrep eller ikke. Mistanken gjelder foreløpig ett barn, men politiet etterforsker også for å avklare om det kan ha skjedd overgrep mot flere barn, opplyser politiinspektør Torunn Fossli Sæthre i Telemark politidistrikt til NRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sæthre leder teamet for familievold og seksuelle overgrep.

Siktede har forklart seg i flere avhør, og stiller seg så langt uforstående til siktelsen mot ham. Han har fått oppnevnt advokat Knut Erik Storlykken Søvik som forsvarer, mens fornærmede har fått oppnevnt bistandsadvokat Heidi Amlie Grindem.

Etter flere dommeravhør, vitneavhør og tekniske undersøkelser har politiet funnet grunn til å mistenke at det kan ha skjedd overgrep.

– Siktede har forklart seg i flere avhør, og stiller seg så langt uforstående til siktelsen mot ham, sier Torunn Fossli Sætre.