Meny

VG:

Bhatti skal være pågrepet i Pakistan

PÅGREPET? Arfan Bhatti skal ifølge VG være pågrepet i Pakistan. Foto: Kyrre Lien (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske islamisten Arfan Bhatti skal ifølge VG være pågrepet av pakistansk sikkerhetstjeneste.

Ifølge VGs opplysninger skal Bhatti holdes i forvaring på et ukjent sted. Han skal ha blitt pågrepet tidligere i år i grenseområdet mellom Pakistan og Afghanistan.

Bhattis advokat John Christian Elden sier at han har hørt rykter om det samme, men at han ikke har fått det bekreftet.

– Jeg legger til grunn at Utenriksdepartementet som har ansvaret for å finne norske borgere som er borte i utlandet, har arbeidet aktivt de siste månedene med å finne ham, sier Elden til VG.

Les også: Politiet avventer telefonspor i jakten på Bhatti

Underdirektør Frode O. Andersen i Utenriksdepartementet sier han ikke er kjent med at Bhatti skal være pågrepet og fengslet i Pakistan.

Arfan Bhatti reiste til Pakistan i fjor høst og har ikke gitt noe livstegn fra seg siden begynnelsen av januar. Ifølge familien hans er det sist kjente området han oppholdt seg i Kohat ved grensen til Afghanistan. Norsk politi har etterlyst ham gjennom Interpol.

I november la Bhatti ut bilder av seg selv på nettet der han poserte med automatvåpen i et fjellområdet som trolig er i grenseområdet mellom Afghanistan og Pakistan.

Les også: Bhattis familie har meldt ham savnet til politiet

Bhatti er medlem av den islamistiske gruppen Profetens Ummah. Han er straffedømt åtte ganger for blant annet knivstikking og skyting. I 2008 ble han funnet skyldig i medvirkning til skyting mot Det mosaiske trossamfunnets synagoge i Oslo.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus