Meny

Real gjespet seg inn i et mareritt

Christiano Ronaldo satte fant Galatasaray-buret allerede etter syv minutter. Foto: Scanpix / Javier Soriano

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cristiano Ronaldos tidlige bortemål gjorde at Real Madrid prøvde å gjespe seg videre i mesterligaen. Plutselig var laget midt i et mareritt, men José Mourinhos menn våknet til slutt.

Galatasaray vendte 0-1 til 3-1 i løpet av et kvarter og truet med å stå for tidenes opphenting i mesterligaen. Med en kraftanstrengelse greide Real Madrid å stå imot hjemmelagets sluttspurt, og på overtid kontret Ronaldo inn målet som gjorde at seiersmarginen til slutt ble ganske klar.

Les også: Borussia Dortmund med himmelsk spurt

Med 3-2 til hjemmelaget tirsdag gikk Real Madrid videre med 5-3 sammenlagt. Da Ronaldo satte inn 1-0 til gjestene på volley fra kort hold etter sju minutter, ledet Real 4-0 sammenlagt, og Galatasaray trengte fem mål for å ta seg videre. Det trodde selv ikke tyrkernes fanatiske tilhengere på, og den neste drøye omgangen ble et eneste gjesp der Real trillet ball for å få tiden til å gå, mens Galatasaray-spillerne var mest opptatt av å klage på dommeren.

Kostbart

I det 56. minutt fikk Ronaldo en kjempesjanse til å gjøre 2-0 da han ble spilt fram av Angel Di Maria, men ukarakteristisk nok slurvet portugiseren og skjøt utenfor. Den missen satte fart i vertene.

Sekunder senere knallet Emmanuel Eboué ballen i krysset til 1-1 med utsiden av foten, og plutselig raknet alt defensivt for Real.

Wesley Sneijder fikk først en kjempesjanse som han sendte utenfor, men i det 69. minutt dro han seg fri og avsluttet ved å lure ballen forbi Diego López. Han scoret både mot sin tidligere klubb og sin tidligere trener (fra tiden i Inter).

Tre minutter senere fikk Mourinho en ny trøkk fra en annen gammel elev, da Didier Drogba hælsparket ballen i mål. Dermed kokte det både på tribunene i Istanbul og i hodene til flere av Real-spillerne.

Dramatisk

Mourinho byttet inn forsvarslåsen Raúl Albiol for playmaker Mesut Özil, og med en kraftanstrengelse greide Real Madrid å ri av de gjenstående minuttene uten flere baklengsmål, selv om det kostet da Alvaro Arbeloa pådro seg sitt annet gule kort og ble utvist.

På overtid ble Galatasaray snytt for et hjørnespark. Sekunder senere var Ronaldo på farten og satte inn sitt 11. mesterligamål for sesongen.

Málaga mistet semifinaleplassen med to baklengsmål på overtid i Tyskland, men Real Madrid tok seg sammen og sørget for at Spania slapp å se to av sine tre kvartfinalister kollapse og forsvinne ut av turneringen i sluttminuttene.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus