Meny

Frp ønsker å reforhandle Schengen-avtalen

Harald T. Nesvik, her sammen med Bjørn Hoksrud, sier det er forskjell på å barbere seg og skjære av seg hele hodet. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vil verne om Norges velferdsordninger.

Fremskrittspartiet rister på hodet over Senterpartiets forslag om å gå ut av Schengen-samarbeidet.

Samtidig ønsker de som eneste borgerlig parti å reforhandle selve avtalen.

Det kommer frem i innstillingen til Stortingsmeldingen om EØS-avtalen og avtalen Norge har med EU som ble behandlet i Stortinget tirsdag, skriver Nationen.

Les også: Vant indre Sp-kamp om Schengenavtalen

– Det viser seg at avtalen kan bidra til enkelte uheldige utslag av grenseoverskridende organisert kriminalitet, skriver Frp i innstillingen ifølge Nationen.

Frps næringspolitiske talsmann Harald T. Nesvik sier til avisen at det er stor forskjell på Frp og Sps syn på Schengen-avtalen.

Les også: Navarsete vil holde Bulgaria og Romania utenfor

– Ønsket vårt om å reforhandle er knyttet til velferdsordningene våre og til det å foreta enkeltkontroller ved grensene i større grad enn i dag. Vi ser jo at Norge flommer over av tiggere og kriminelle som kommer over grensene, så vi avviser ikke at det er utfordringer med avtalen. Men det er forskjell på å barbere seg og å skjære av seg hele hodet, sier han til Nationen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus