Meny

Veidekke-leder dømt for innsidehandel

Veidekke-leder dømt for innsidehandel

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En tidligere distriktsleder i Veidekke er dømt til fengsel i ti måneder for innsidehandel og pengeutpressing.

Saken er knyttet til det ulovlige prissamarbeidet mellom Veidekke og NCC.

Halvparten av fengselsstraffen er gjort betinget, skriver Nettavisen.

Den tidligere distriktslederen Odin Tomas Kringen er dømt for innsidehandel i forbindelse med at han i januar 2011 solgte sine og ektefellens aksjer i selskapet han jobbet for. Aksjene var verdt drøyt en halv million kroner.

Avsløring

Dette skjedde et par uker før NRK sendte sakene om kartellvirksomheten hos Veidekke og NCC. Aksjeverdien til Veidekke falt markant etter avsløringene.

Kringen er også dømt for pengeutpressing mot konserndirektør Per Ingmar Persson i Kolo Veidekke. Ifølge dommen truet Kringen med å melde fra til Konkurransetilsynet om prissamarbeidet hvis han ikke fikk utbetalt til sammen 3,7 millioner kroner i lønn for tiden etter at han ble avskjediget i slutten av januar 2010.

Veidekke fikk amnesti

Konkurransetilsynet ila i mars i år Veidekke og NCC gebyrer på henholdsvis 220 og 140 millioner kroner for ulovlig samarbeid i Trøndelag. Veidekke fikk amnesti og slipper å betale.

Samarbeidet omfatter markedsdeling, pris- og anbudssamarbeid og utveksling av annen informasjon i forbindelse med asfaltanbud i Trøndelag i perioden 2005-2008.

Bakgrunnen for amnestiet til Veidekke er at selskapet selv gikk til Konkurransetilsynet med opplysninger som førte til at saken ble avdekket, opplyste tilsynet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus