Meny

60-åring amok med skytevåpen - drepte 13 i Beograd

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 60 år gammel serbisk mann drepte tirsdag 13 personer, blant dem et lite barn, i en landsby sør for Serbias hovedstad Beograd. Det første offeret skal ha vært mannens sønn.

Den bevæpnede mannen gikk fra hus til hus i landsbyen Velika Ivanca og drepte seks menn, seks kvinner og en toåring, melder TV-kanalen B92.

Nesten alle skal ha blitt skutt i hodet mens de fortsatt sov.

Han skal også ha forsøkt å ta livet av sin kone og seg selv, men både han og kona er ifølge meldingene i live og innlagt på sykehus. Tilstanden deres skal være alvorlig. Drapene er den verste hendelsen i sitt slag på 20 år i Serbia.

Drepte sønn og mor

Lokale innbyggere opplyser at mannen først drepte sin 42 år gamle sønn, deretter moren sin. Han skal også ha såret sin kone før han forlot huset sitt og begynte å skyte naboer.

Politiet fant mannen på gårdsplassen utenfor ett av husene, der han forsøkte å ta sitt eget liv. Han har hodeskader og er livstruende skadd, ifølge politisjef Milorad Veljovic. Han opplyser at tolv av ofrene døde momentant, mens én person døde på vei til sykehus.

– De ble drept i fem forskjellige hus, og det var først og fremst snakk om familiemedlemmer og naboer, sier Veljovic.

Han kan opplyse at mannen ikke hadde noe kriminelt rulleblad, og at han tilhørte en tilsynelatende rolig familie.

– Vi kjenner ikke til motivet. Vi er alle sjokkert, sier Veljovic. Han opplyser at leger forsøker å redde livet til tre sårede, blant dem gjerningsmannen og hans kone.

Sjokkerte naboer

Politiet sperret tirsdag av de fem husene som ligger på en bakketopp litt utenfor resten av landsbyen, som til sammen har 1.700 innbyggere.

Innbyggerne er sjokkerte over det som har skjedd.

– Jeg snakket med ham i går. Jeg spurte hvordan han hadde det, og han sa at han hadde det fint, sier Stanica Kostadinovic, en kvinne i 60-årene.

Hun beskriver ham som en god nabo og en hardtarbeidende mann, som alltid sa ja til å hjelpe til.

Ifølge politiet hadde mannen våpentillatelse. Under krigen i Kroatia på 1990-tallet kjempet han sammen med serberne, melder det serbiske nyhetsbyrået Tanjug.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus