Meny

To dømt for voldtekt av mindreårig

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To 20 år gamle menn er i Romsdal tingrett dømt til fire og et halvt års fengsel for å ha voldtatt en beruset 15 år gammel jente.

I tillegg til fengselsstraffen må de to mennene betale 200.000 kroner hver i oppreisning til jenta etter overgrepet, som fant sted i Molde høsten 2011, skriver Sunnmørsposten.

Voldtektene, som i dommen beskrives som seksuell omgang, men ikke samleie, skjedde en natt i september 2011. Jenta kom bort fra venner etter et vorspiel og endte opp hjemme hos en av mennene som nå er dømt.

Da mennene ga uttrykk for at de ønsket å ha sex med henne, avviste hun dette og fortalte at hun bare var 15 år gammel. De to mennene fortsatte likevel, og holdt jenta nede da hun strittet imot.

Dommen viser både til «handlingens objektive grovhet» og at allmennpreventive hensyn tilsier at det må reageres strengt mot voldtekt av mindreårige. Retten finner ingen formildende omstendigheter i saken. Straffen på fire og et halvt års fengsel er i tråd med aktors påstand.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus