Meny

Navarsete varsler Schengen-kamp

LANDSMØTET: Senterparti-leder Liv Signe Navarsete bekrefter at Sps landsmøtevedtak om å melde Norge ut av Schengen vil få konsekvenser. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Senterparti-leder Liv Signe Navarsete bekrefter at Sps vedtak om å melde Norge ut av Schengen vil få konsekvenser. – Definitivt en sak i nye regjeringsforhandlinger, sier hun.

Begge de to nestlederne Ola Borten Moe og Trygve Slagsvold Vedum kjempet mot da Senterpartiet denne helgen vedtok å jobbe aktivt for å melde Norge ut av Schengen-samarbeidet.

Vedum har etter vedtaket gått langt i å si at det kontroversielle vedtaket ikke vil står høyt på hans dagsorden fremover, skriver Nationen.

Vil følge opp

Partileder Liv Signe Navarsete på sin side lover å følge opp.

– Vedtaket blir definitivt en sak for nye regjeringsforhandlinger. Jo sterkere Sp blir ved valget, jo mer av vårt program får vi gjennomslag for, sier hun.

Navarsete sier det er viktig å følge opp det vedtatte programpunktet, men hun erkjenner at veien fram er lang.

– Det er ikke et gjennomarbeidet forslag som er klart til å settes ut i live fra dag én, men vi skal gå i gang med en strategi for hvordan vi skal følge det opp, sier hun.

Les også: Navarsete vil holde Bulgaria og Romania utenfor Schengen

– Ingen quick fix

I første omgang er det viktig å få en faglig utredning om hvordan man går fram for å få Norge ut av Schengen, ifølge Navarsete.

På spørsmål om hun tror at Norge vil gå ut av Schengen, svarer hun:

– Jeg tror på vedtaket Sp har gjort, og jeg vil jobbe for det, men det er ingen quick fix, så vi må ha to tanker i hodet samtidig. Vi må både ha fullt trykk på å følge opp vedtaket, og vi må ha fullt trykk på å bruke handlingsrommet som finnes i Schengen-samarbeidet i dag for å få gjort noe med den store økningen i kriminaliteten.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus