Fantommål utsatte Uniteds seiersfest

United klarte ikke å stoppe Sergio Agüero. Foto: Jon Super / Scanpix.

Et praktmål av Manchester Citys Sergio Agüero med 12 minutter igjen å spille, gjorde at Manchester United må utsette feiringen av et nytt seriegull med minst et par uker.

Manchester U. – Manchester C. 1-2 (0-0)

Mål: 0-1 James Milner (51), 1-1 Vincent Kompany (selvmål 59), 1-2 Sergio Agüero (78).

75.000 tilskuere.

2-1-seieren på Old Trafford gjør at forspranget etter 31 spilte kamper ble redusert til 12 poeng. City slo United 6-1 i bortekampen i den engelske eliteserien sist sesong, og sannelig greide de ikke å vinne denne gangen også.

Alle målene ble scoret etter pause, og seieren var ikke ufortjent. City hadde ballen mest og skapte de største sjansene.

Men det så lenge ut til å ende uavgjort, siden ingen av lagene klarte å score i de første 45 minuttene.

City scoret først etter 51 spilte minutter. Ryan Giggs mistet ballen på midten da waliseren forsøkte seg med en hælpasning. Ballen endte hos en City-spiller, og de kontret lynraskt. Ballen endte hos midtbanemann James Milner, og han sørget for at de lyseblå tok ledelsen.

Utligningen kom åtte minutter senere. Det er litt uklart hvem som blir kreditert målet, men Phil Jones vant i hvert fall hodeduellen med Vincent Kompany, og ballen gikk via Kompany og i mål. Uansett: Om Jones får målet eller om det blir stående som et selvmål, stillingen ble 1-1.

Det praktfulle målet som ga 1-2-seier til bortelaget kom etter 78 minutters spill. Innbytter Agüero fikk tid til å leke seg med Uniteds forsvar før han avsluttet med å banke ballen opp i nettaket.

United spissduo, Wayne Rooney og Robin van Persie, markerte seg ikke. De var anonyme i det meste av kampen. Rooney ble byttet ut da det so igjen fem minutter å spille.

Med sju kamper igjen å spille skal det likevel mye til for at ikke United tar hjem et nytt seriemesterskap.