Den tredje snøscooterføreren er funnet omkommet

Letemannskaper i Tromsdalen på Senja søndag. Mandag fortsatte letingen etter den siste savnede. Foto: Forsvaret
Letemannskaper i Tromsdalen på Senja søndag. Mandag fortsatte letingen etter den siste savnede. Foto: Forsvaret

Den tredje snøscooterføreren som har vært savnet etter snøskredet på Senja 26. mars, ble mandag kveld funnet omkommet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brødrene Robert Mortensen (39) og Anders Mortensen (31) ble funnet døde søndag. Letingen etter den tredje savnede, Børge Gundersen (36), fortsatte mandag.

Mandag kveld opplyser regionlensmann Arnold Nilsen at en person er funnet omkommet. Formell identifisering er ennå ikke utført.

På grunn av stor snøskredfare ble letingen etter de tre først igangsatt sist lørdag, halvannen uke etter at de tre mennene ble tatt av snøskred i Tromdalen på Senja i Troms.

Les også: Anders (31), Robert (39) og Børge (36) antas omkommet i snøskred

De to brødrene som ble funnet søndag, lå mellom seks og åtte meter under snøen.

Også mandag forsinket snøskredfare letingen etter den siste savnede. Eksperter fra Norges Geotekniske institutt vurderte at det ikke var forsvarlig for letemannskaper å ta seg inn i området. Det ble gjort kontrollerte skredutløsninger ved hjelp av sjokkbølger fra utstyr montert på helikopter. Deretter kunne leteaksjonen fortsette.

Alle de tre scooterførerne kommer fra Berg kommune, en liten kommune som huser litt over 900 innbyggere. Før ulykken var de tre med familiene sine på hytter i området for å feire påske.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus