– Horer selger noe de eier, det gjør ikke Hanssen

Bjarne Håkon Hanssen får kritikk for å gå til PR-bransjen, igjen. Foto: NTB scanpix
Bjarne Håkon Hanssen får kritikk for å gå til PR-bransjen, igjen. Foto: NTB scanpix

Valgforsker forsvarer Buskerud-topps angrep mot tidligere helseminister Bjarne Håkon Hanssen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Ved å påta seg et slikt oppdrag for Drammen kommune, fremstår Bjarne Håkon Hanssen som en av de største horene i kommunikasjonsbransjen, sa Bjørn Tore Ødegården, som er leder i Buskerud Arbeiderparti og medlem av Arbeiderpartiets landsstyre til Drammes Tidene lørdag.

Uttalelsen kom i kjølvannet at Drammen kommune har leid inn tidligere helseminister Bjarne Håkon Hanssen, som nå er rådgiver for First House, til å drive lobbyvirksomhet for å sikre at det bygges et nytt sykehus i byen. Noe han selv jobbet aktivt for som politiker.

Les også: - Stolt av tildelingen

– Horer selger det de eier

Ødegården, som har sagt til VG at han står fast ved uttalelsene, får støtte av valgforsker Frank Aarebrot ved Universitetet i Bergen.

– Ja, jeg mener det var galt av ham, han kunne gått tilbake til jobben som rådmann. Jeg synes ikke dette kontaktnettet skal kunne omsettes til privat profitt. Han selger videre tilliten han blitt vist som politiker, det mener jeg er feil, sier han til Nettavisen.

Aarebrot ville selv aldri brukt ordet «hore» om Hanssen, og poengterer at hans kritikk er mot alle politikere som går til PR-bransjen.

– Horene selger noe de eier, det gjør ikke Bjarne Håkon Hanssen, poengterer Aarebrot overfor Nettavisen.

Les også: Solheim tilbudt jobb av Bjarne Håkon Hanssen

– Ikke Hanssen alene

Administrerende direktør i First House har tidligere sagt til Nettavisen at han ikke ønsker å kommentere uttalelsen til Øyvården utover at han synes den er flåsete og useriøs. Til Drammens Tidene presiserer han at det ikke er Hanssen alene som skal jobbe for Drammen Kommune.

– Det er First House som har vunnet en anbudskonkurranse, ikke Bjarne Håkon Hanssen som har tatt et oppdrag, sa Per Høiby, administrerende direktør i First House.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus