Oppkjøring, men ikke «plankekjøring» for Brækhus

Cecilia Brækhus innrømmer at Mia St. John (45) er over toppen. Lørdag møtes de i VM-kamp i Frederikshavn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men hun passer seg likevel for å ta for lett på den tidligere playboymodellen, som er en legende og som har et stort navn i amerikansk proffboksing.

– Det er ingen tvil om at hun er over sitt beste. Derfor ser jeg på denne kampen som en oppkjøring, både til en eventuell kamp mot Holly Holm, men også til andre kamper som måtte komme utover høsten.

Les også: Mia St. John: - Brækhus er verdens beste

– De siste årene har jeg bokset veldig lite. Det har ikke vært mer enn et par kamper i år. Nå ønsker jeg å bokse tre-fire kamper, men jeg tenker ikke bare på å møte Holly Holm, sier Cecilia Brækhus til NTB.

Etter en litt trøblete vinter og vår med, blant annet, en lang sykdomsperiode, er hun 100 prosent klar for lørdagens kamp mot St. John, men selv om de aller fleste regner med at hun kommer til å få en lett match, vet Brækhus at det er små marginer som kan avgjøre. Derfor tar hun på ingen måte lett på «det amerikanske glansbildet».

Surrealistisk

Mia St. John blir avbildet i utfordrende kostymer og blir framstilt som en «nakenbabe» i mange norske medier. Det liker Cecilia Brækhus dårlig, for som bokser har Mia St. John virkelig en fin karriere med mange store kamper å se tilbake på.

– Jeg synes det er litt surrealistisk å se hvordan hun blir fremstilt her i Norge. Hun har vært i Playboy en gang, men det er det som får det meste fokuset. Svært få tenker på at hun har over 60 kamper, at hun har møtt alle de beste og bokset mange store kamper, sier Brækhus, som legger til at St. John selvsagt bruker den korte karrieren som playboymodell for alt den er verd selv også.

Les også: Holly Holm vil ikke møte Cecilia Brækhus

– Ingen må glemme at Mia St. John er en pioner innen kvinneboksingen. Hun er stor, særlig i USA, og det er vel bare Leila Ali (datteren til Muhammad Ali) og Christy Martin som er større enn henne, forteller Brækhus.

Tøff sparring

Det er over et halvt år siden Brækhus var i ringen forrige gang. Også den kampen gikk i Arena Nord i Frederikshavn og franske Anne Sophie Mathis ble slått klart på poeng. Etterpå har Brækhus ligget syk i seks-sju uker, men nå fungerer både kropp og sjel som det skal igjen.

– Jeg ligger veldig godt an foran kampen kommende lørdag. Jeg har kommet meg bra etter sykdommen og ligger faktisk bedre an enn jeg hadde trodd. Sparringen som i perioder har vært veldig tøff, ble avsluttet fredag. Jeg vil si at jeg er 110 prosent klar for kamp, og jeg gleder meg veldig til å gå i ringen igjen, sier Brækhus.

Selv om hun vet at Mia St. John er «over the top», vet Brækhus også at hun ikke må ta for lett på noen motstander.

Les også: Brækhus får gjev pris

– Nei, jeg må være konsentrert, og jeg må kun tenke på St. John. Det blir ikke noe problem, for når jeg skal møte Mia St. John blir det henne jeg kommer til å tenke på. Alt annet, og alle andre motstandere, inklusive Holly Holm, kommer til å være glemt når gongongen går for første runde. Det kan du være helt sikker på, sier Cecilia Brækhus.

Hun skal ut i sin 22. kamp. De 21 første er vunnet. Hun setter også VM-titlene sine i weltervekt i World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC) og World Boxing Organization (WBO) på spill.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus