Solberg: – Thatcher blant verdens tøffeste kvinner

FORBILDE: Høyre-leder Erna Solberg betegner Margaret Thatcher som en imponerende person. (Foto: NTB scanpix)
FORBILDE: Høyre-leder Erna Solberg betegner Margaret Thatcher som en imponerende person. (Foto: NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

– En av verdens fremste kvinnelige politikere og en av de fremste konservative politikerne er gått bort, sier Høyre-leder Erna Solberg om Margaret Thatchers død.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Solberg betegner den tidligere britiske statsministeren som en kompromissløs forsvarer av demokrati og menneskerettigheter.

– Ikke minst var hun en imponerende person, som kom seg opp og fram i et kjønnsdelt land. Hun var blant de tøffeste kvinnene i verdenspolitikken, sier Solberg.

Bakgrunn: Margaret Thatcher er død

Høyre-lederen trekker fram at Thatcher på 1970- og -80-tallet satte sitt preg på politikken langt utover Storbritannias grenser.

– Selv om jeg ikke har vært enig i alt hun gjorde, har hun gjort mye riktig – mer enn hva hun har fått honnør for, sier Solberg.

Også Storbritannias dronning Elizabeth er trist etter å ha mottatt meldingen om Thatchers død, opplyser Buckingham Palace.

– Dronningen var trist over å høre nyheten om baronesse Thatchers død. Hennes majestet vil sende et privat sympatibudskap til familien, heter det i uttalelsen fra det britiske slottet.