– Det grusomste jeg har sett i mitt liv

Hundkjøtt er ettertraktet og regnes av mange som helsebringende. Allel foto: Animal Equality

Britisk dyrevernsorganisasjon avslører uverdige forhold ved kinesiske hundeslakterier. – Det mest ondskapsfulle og grusomme jeg har sett i mitt liv, mener professor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den britiske dyrevernsorganisasjonen Animal Equality har infiltrert hundeslakterier i de kinesiske byene Jiangmen og Zhanjiang.

Med skjult kamera har aktivistene filmet det de var vitne til. Den fem minutter lange videoen, som organisasjonen har publisert på sine nettsider, viser hunder som oppbevares i små bur frem til de skal slaktes.

Når tiden er inne for slakt blir de først slått bevisstløse og så avlivet med kniv og flådd, foran de andre hundene.

Selv om de blir slått med treklubber, er mange av hundene ved bevissthet igjen innen de får strupen kuttet, ifølge Animal Equality.

Hundekjøttet kokes og spises, mens pelsen brukes til klær.

– Denne videoen fra hundeslakteriene er det verste, mest ondskapsfulle og grusomme jeg har sett i mitt liv, sier professor i husdyrvitenskap, Bernard Rollin, ved State University of Colorado i USA, ifølge en pressemelding fra Animal Equality.

Se også: Vil lage pølse av løshunder

– Stjålet fra familier

Ifølge organisasjonens estimater blir rundt 30.000 hunder drept hver dag i Kina, noe som tilsvarer mer enn ti millioner hvert år.

Hundene som blir slaktet er enten fanget på gata, avlet frem under uverdige forhold eller i noen tilfeller stjålet fra sine hjem hos mennesker.

En undersøkelse fra 2011 viser at tyveri av familiehunder er svært vanlig i den kinesiske provinsen Shandong. Man antar at disse ender på slakterhuset.

Les også: Nye grufulle pelsdyr-avsløringer

– Må få slutt på den ubarmhjertige handelen

Det er spesielt populært å spise hundekjøtt nordøst i Kina, ved grensen til Korea, og i sørlige deler av landet, som Guizhou, Guandong and Guangxi. Det er kun i Hong Kong at det er forbudt å spise hundekjøtt. Per i dag finnes det ingen nasjonale lover som beskytter dyr i Kina, skriver organisasjonen på sine nettsider.

Animal Equality lanserer med videoen en kampanje for å få slutt på handel med hundekjøtt i Kina.

– Vi har startet en internasjonal kampanje i samarbeid med kinesiske grupper for å få en slutt på denne ubarmhjertige handelen, sier talsperson for Animal Equality, Laura Gough, til Nettavisen.

Les også: Mishandlet valp til døde

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus