– Stian ble ikke nektet å fly fordi han har Downs

SLÅR TILBAKE: Norwegian avviser historien om at Stian Trønnes-Christensen ble nektet å fly med et av deres fly fordi han har Downs syndrom. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
SLÅR TILBAKE: Norwegian avviser historien om at Stian Trønnes-Christensen ble nektet å fly med et av deres fly fordi han har Downs syndrom. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix

– Dette er ikke sant. Ingen er tjent med at det fremsettes usannheter for å få mer spekulative avisoppslag, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en kronikk i Aftenposten mandag, forteller Trude Trønnes-Christensen om da hennes bror skulle fly med Norwegian til deres mor på Tenerife. Han ble nektet.

Hun understreker at det er uenighet mellom familien og Norwegian om hva som skjedde på flyplassen.

Min bror må reise hjem igjen fra flyplassen denne tirsdagen. Hjem med kofferten som var pakket med dykkermasken og badebuksen, hjem med en forklaring om at vi kan ikke ta ansvar for ham. Til og med flykapteinen kom ut for å uttale seg, nei, sa flykapteinen, vi kan ikke ta med ham, skriver hun.

Oppfordrer til boikott

Det har skapt reaksjoner i sosiale medier. Temaet #norwegian er stigende i popularitet, samtidig som omdømmet til Norwegian går andre veien.

Dette må være fryktelig ubehagelig lesing #norwegian? skriver en bruker.

Rett og slett bare dønn trist, skriver en annen.

Da kan #Norwegian trygt boikottes, sier en tredje og slik fortsetter det.

Nå prøver Norewgian å dempe stormen ved å hevde at Aftenpostens fremstilling gir et feil bilde av saken.

Spekulativt oppslag

Vårt personale har forklart at de ikke kunne ta sjansen på å la Stian fly alene på en lang flytur fordi hans ledsager på flyplassen ga uttrykk for at han var hjelpetrengende, ikke fordi han hadde Downs, men fordi han hadde andre hjelpebehov, skriver informasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen, i en pressemelding.

Han mener at de ikke kan pålegge medpassasjerer eller ansatte å hjelpe andre reisende på toalettet.

Vi har gjennomgått klagen fra familiens advokat og ser at det kan ha blitt misforståelser på flyplassen om Stians hjelpebehov. Vi beklager på det sterkeste at det gikk utover Stian da han kom til flyplassen sammen med sin ledsager. Ingen av de involverte her er imidlertid tjent med at det fremsettes usannheter for å få et mer spekulativt avisoppslag.

Stian fløy for øvrig til Tenerife med Ving to dager senere - uten ledsager.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus