Senja-leting fortsetter mandag

Letemannskaper lokaliserte to av de omkomne i Tromdalen på Senja søndag formiddag. 
Foto: Forsvaret / NTB scanpix.
Letemannskaper lokaliserte to av de omkomne i Tromdalen på Senja søndag formiddag. Foto: Forsvaret / NTB scanpix.

To av de tre savnede snøscooterførerne på Senja ble funnet søndag. Søket etter den tredje fortsetter mandag morgen, etter at området er rassikret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Værmeldingen ser bra ut, men det må gjøres en vurdering av sikkerheten, sier regionlensmann Arnold Nilsen til NTB sent søndag kveld.

Det ligger mye snø i skrentene, og det kan derfor bli nødvendig å bruke lydkanoner igjen for å løsne snømassene før letemannskapene kan gå inn igjen.

Letingen ble avsluttet søndag kveld klokka 19, uten at den tredje savnede var blitt funnet. De to som ble funnet søndag, lå 6-8 meter under snøen.

– De nærmeste pårørende til alle de tre som ble tatt av skredet, er underrettet om funnene. Identifiseringen av de avdøde vil bli foretatt på et senere tidspunkt, sier Nilsen.

Les også: Har funnet to av de tre savnede i skredet

Tidligere søndag ble to snøscootere funnet. Den tredje scooteren ble funnet samme dag som skredet gikk, tirsdag 26. mars.

Bra letevær

Letingen etter de tre omkomne mennene i 30-åra pågikk hele søndagsnatten og fortsatte utover søndagen.

Værmeldingen har ikke vært den beste for området, og man fryktet at mannskapene måtte trekkes ut av området på grunn av økt skredfare utover dagen. Men så langt har ikke værmeldingen med snø og vind slått til, sier Nilsen.

– Vi er i tett kontakt med meteorologene, og værmeldingen er ikke trukket tilbake, men så langt har vi hatt godt søkevær, sier han til NTB.

Dermed kan letingen fortsette for fullt med det for øye å finne den tredje savnede snøscooterføreren.

Les også: Nye mannskaper settes inn i skredsøket i Senja

Enorme snømengder

Sju hunder er med i søket, sammen med 40-50 personer, blant annet fra Forsvaret og Røde Kors. I tillegg brukes tråkkemaskiner for å skyve bort de store snømassene som er gjennomsøkt, ifølge Nordlys. Snøen er både dyp og tettpakket.

– Operasjonen er krevende i den trange og dype elvedalen. Store snømasser må etter hvert som de gjennomsøkes, deponeres, slik at de ikke blir til hinder for videre søk, sier Nilsen.

Det var Børge Gundersen (36) og brødrene Anders (31) og Robert Werner Mortensen (39) som ble tatt av skredet i Tromdalen tirsdag for halvannen uke siden.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus