Meny

Spanskekongen dårligere likt enn skattefuten

53 prosent gir uttrykk for misnøye med monarken i målingen som er gjort for avisa El Pais. Foto: AP / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et flertall svarer i en meningsmåling i Spania at de er misfornøyd med kong Juan Carlos.

53 prosent gir uttrykk for misnøye med monarken i målingen som er gjort for avisa El Pais.

Andelen som svarer at de er positive til Juan Carlos, er på 42 prosent.

Dette er den laveste oppslutningen kongen har fått i en meningsmåling noensinne. Selv skatteinnkreverne i kriserammede Spania er nå bedre likt enn Juan Carlos.

Bakgrunnen for den 75 år gamle kongens dalende popularitet er hans vennskap med unge kvinner, hans forkjærlighet for elefantjakt, samt anklager om korrupsjon.

Korrupsjonsbeskyldningene er først og fremst rettet mot kongens svigersønn Iñaki Urdangarín, som er gift med prinsesse Cristina.

Les også: Kong Harald mest populær hos folket

Prinsessen ble i forrige uke siktet for medvirkning til svindel og skatteunndragelser i en rettssak mot ektemannen. Dette skjedde imidlertid etter at den nye spørreundersøkelsen var fullført.

At Juan Carlos i fjor valgte å dra på ferie til Botswana for å jakte elefanter, samtidig som Spania er inne i en dyp økonomisk krise, bidro heller ikke til å bedre omdømmet hans.

Tidligere har kongen nytt stor respekt for sin rolle da diktaturet ble avviklet og demokrati innført i Spania på begynnelsen av 1980-tallet.

Les også: - Kongehusets rykte er ødelagt

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus