Har funnet to av de tre savnede i skredet

Forsvaret gjorde seg klare fredag med gravemaskiner og annet tungt utstyr for å grave fram de tre omkomne etter skredulykken i Tromdalen på Senja i påsken. Letingen fortsetter søndag. Foto: NTB scanpix
Forsvaret gjorde seg klare fredag med gravemaskiner og annet tungt utstyr for å grave fram de tre omkomne etter skredulykken i Tromdalen på Senja i påsken. Letingen fortsetter søndag. Foto: NTB scanpix

To av de savnede i raset i Tromdalen er funnet omkommet. Søket etter den tredje fortsetter for fullt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to ble funnet ca 6-8 meter ned i raset. Identifisering av de avdøde vil bli foretatt på et senere tidspunkt, opplyser regionlensmann Arnold Nilsenen i en pressemelding.

De nærmeste pårørende til alle tre som ble tatt av raset er underrettet om funnene.

Arbeidet med å finne den siste savnede fortsetter for fullt.

Tidligere søndag ble to snøscootere funnet etter at letingen etter de tre omkomne mennene i 30-åra pågikk hele søndagsnatten og fortsatte utover søndagen.

- Søkearbeidet pågår for fullt og man vil styrke innsatsen med ytterligere en snøtråkkemaskin, skrev regionlensmann Arnold Nilsen i en pressemelding i halv tre-tida søndag ettermiddag.

Man hadde da nettopp funnet de to siste av de savnede sine snøscootere. Den tredje snøscooteren ble funnet samme dag som raset ble utløst.

- Alle snøscooterne er funnet, skriver Nilsen.

- Ved arbeidet i rasområdet har vi nå målt dybder i raset på opp til 12 meter. Når man videre tar i betraktning de vanskelige terrengforholdene på stedet, forstår man hvor krevende letearbeidet er, understreker han.

Nilsen forteller at været ikke er på letemannskapenes side.

– Vi gjør værbetraktninger hele tiden. Det er en del snø og ugunstig vindretning. Dersom vi er uheldige, kan det bli skredfare og mannskapene må trekke seg tilbake. Men jeg håper været blir såpass bra at vi kan jobbe videre i dag, sier regionlensmannen.

Øker tempoet

Militære mannskaper søkte i skredområdet gjennom hele natten, og søndag morgen ble nye mannskaper fra Røde Kors satt inn i letingen.

Les også: Nye mannskaper settes inn i skredsøket i Senja

På ettermiddagen ble en ekstra snøtråkkemaskin satt inn i arbeidet med å rydde vekk snø som lavinehunder og mannskaper med søkestaver har gått gjennom.

– På grunn av været har vi satt inn enda en snøtråkkemaskin for å øke tempoet i arbeidet. Dermed har vi to slike maskiner som brukes til å skyve bort de store snømassene som er gjennomsøkt, sier Nilsen.

Arnold Nilsen forteller at operasjonen er krevende i den trange og dype elvedalen.

Skiftordning

Etter halvannen uke kunne letemannskapene lørdag ettermiddag endelig ta seg inn i skredområdet Tromdalen for å søke etter de tre mennene som ble tatt av snøskred mens de kjørte snøscootere 26. mars.

Egentlig skulle letingen ha blitt avsluttet ved mørkets frembrudd lørdag kveld, men på grunn av usikkerhet om været fremover, bestemte politiet seg for å fortsette gjennom natten.

Ifølge Arnold Nilsen er det til enhver tid 40-50 personer som leter i en skiftordning, som så går av for å hvile mens neste gruppe går på.

Snøsprengning

Forsvaret har sprengt bort store mengder snø i skredområdet, og det ble lørdag ettermiddag slått fast at det var trygt nok til at mannskapene kunne ta seg inn der. Til sammen deltar rundt 200 personer i skredsøket.

Snøen er både dyp og tettpakket i området der de tre mennene ligger begravd. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus