Britene ser ingen troppebevegelser i Nord-Korea

Militære styrker paraderer gjennom Nord-Koreas hovedstad, Pyongyang. Bildet er tatt i april i fjor. Foto: NTB scanpix
Militære styrker paraderer gjennom Nord-Koreas hovedstad, Pyongyang. Bildet er tatt i april i fjor. Foto: NTB scanpix

Storbritannia oppfordrer til besinnelse i den spente situasjonen på Korea-halvøya. Det er ingen tegn til forflytning av Nord-Koreas styrker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenriksminister William Hague tilføyde søndag at det så langt ikke ser ut til å være noen grunn til å evakuere ambassadepersonell fra Nord-Koreas hovedstad Pyongyang, tross advarslene fra Nord-Koreas myndigheter om at de ikke lenger kan garantere diplomatenes sikkerhet.

– Det er viktig å understreke at vi de siste dagene og de siste ukene ikke har sett noen forandringer i det som skjer i det nordkoreanske samfunnet. Vi har ikke kunnet observere det, sa Hague til BBC.

Les også: Kinas utenriksminister advarer Nord-Korea

– Vi har ikke sett noen omplassering av styrker eller ny plassering av bakkestyrker som man kunne komme til å se i en periode foran et militært angrep eller en full krig, understreket han.

Han sa likevel at det er all grunn til å være oppmerksom på grunn av mulige misforståelser fra Nord-Korea. Blant annet påpekte han faren for at Nord-Korea tror på det han kalte «sin egen paranoide retorikk».

Les også: Nord-Koreas norske venner gir USA skylden

– Men det er viktig å understreke at det internasjonale svaret på dette, inkludert vårt eget svar, må være klart, forent og rolig, sa Hague.

Han påpekte betydningen av å stå sammen med USA, Kina og andre land i FNs sikkerhetsråd i spørsmålet om Nord-Korea. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus