Kinas utenriksminister advarer Nord-Korea

Vennskapsbroen ved den kinesisk-koreanske grensen ved Yalu-elven. Nå advarer Kina nabolandet. Foto: NTB scanpix
Vennskapsbroen ved den kinesisk-koreanske grensen ved Yalu-elven. Nå advarer Kina nabolandet. Foto: NTB scanpix

Kina har bedt Nord-Korea trygge kinesiske diplomaters sikkerhet og sagt at man ikke ønsker problemskaping på landets dørstokk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord-Korea ba fredag flere ambassader i Pyongyang vurdere evakuering av ansatte og sa at Nord-Korea ikke kunne garantere deres sikkerhet.

I en omtale av saken på det kinesiske utenriksdepartementets hjemmeside søndag sier pressetalsmann Hei Long at Kina er «alvorlig bekymret» over situasjonen, men at Kinas ambassade driver som normalt.

Les også: Nord-Koreas norske venner gir USA skylden

«Kinas regjering har allerede bedt Nord-Korea oppriktig trygge sikkerheten til kinesiske diplomater i landet i samsvar med Wien-konvensjonen, folkeretten og internasjonal praksis», sier han videre.

Kinas utenriksminister Wang Yi har hatt en telefonsamtale med FNs generalsekretær Ban Ki-moon.

Les også: Britene ser ingen troppebevegelser

– Vi er imot provoserende ord og handlinger fra enhver part i regionen, og vi vil ikke tillate problemskaping på Kinas dørstokk, skal Wang ha sagt i en uvanlig skarp kommentar. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus