Reder: Scandinavian Star-saken svært stygg

Det ble ble lørdag lagt ned blomster ved minnesmerket i Oslo for ofrene etter brannen på «Scandinavian Star» i 1990 hvor 159 mennesker omkom. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Det ble ble lørdag lagt ned blomster ved minnesmerket i Oslo for ofrene etter brannen på «Scandinavian Star» i 1990 hvor 159 mennesker omkom. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Reder Dan Odfjell kaller riksadvokaten arrogant og at han ikke har gjort jobben sin i Scandinavian Star-saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Denne saken er veldig stygg. Jeg synes vi har en svært, svært arrogant riksadvokat i dette landet, dessverre. Han har ikke gjort jobben sin. Det er min absolutte konklusjon, sier Dan Odfjell.

Han mener blant annet at rederiet Sea Escapes brannstatistikk var så ille at den i seg selv var grunn god nok til å få alarmklokkene til å ringe, skriver Bergens Tidende. Sea Escape kjøpte Scandinavian Star fra Cargo Line kort tid før skipsbrannen i 1990.

Nye opplysninger lagt fram

Riksadvokaten vil foreløpig ikke kommentere rapporten til ekspertgruppen som ble lagt fram lørdag. Gruppen som sår betydelig tvil om hvorvidt etterforskningen av brannen på Scandinavian Star avdekket hva som egentlig skjedde.

Rapporten inneholdt en rekke nye opplysninger. Blant annet sa granskere fra SINTEF som var inne for å undersøke båten, at de hadde fått et for snaut mandat for å gi et dekkende bilde av de minst fire brannene om bord.

Les også: Pårørende: – Vi står overfor en rettsskandale

– Det er bestemt at Riksadvokaten ikke vil uttale seg om saken, men hvis det er noen som har nye opplysninger i saken, så er de velkomne til å ta kontakt, sa konstituert statsadvokat Anders Blix Gundersen hos Riksadvokaten til NTB lørdag.

Kan bli anmeldt

Riksadvokaten henla senest i fjor begjæringen om å gjenoppta etterforskningen av brannen. Konklusjonen var da at det ikke var funnet noe grunnlag for å gjenoppta etterforskningen. Ekspertgruppen har sagt at den vurderer å anmelde Riksadvokaten.

Les også: Ni utenlandske sjøfolk anklages for båtbrannen

159 mennesker døde i brannen for 23 år siden. En dansk trailersjåfør som omkom under brannen, ble utpekt som hovedmistenkt og saken ble ansett som oppklart. Støttegruppen for de etterlatte etter brannen har i alle år hevdet at brannen ble påsatt for å utløse et forsikringsoppgjør. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus