Borten Moe godkjente kontrakter før Stortinget

– Det er ikke en ideell måte å gjøre det på. Vi har sagt ja til dette fordi det er viktig for tid og kostnader, sier Ola Borten Moe. Foto: NTB scanpix
– Det er ikke en ideell måte å gjøre det på. Vi har sagt ja til dette fordi det er viktig for tid og kostnader, sier Ola Borten Moe. Foto: NTB scanpix

Olje- og energiminister Ola Borten Moe godkjente at Statoil inngår kontrakter for 19,5 milliarder kroner for gassfeltet «Aasta Hansteen» før Stortinget har vedtatt utbyggingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utbyggingen av gassfeltet som krever investeringer for over 30 milliarder kroner ble vedtatt i regjeringen fredag. I tillegg kommer investeringer på 24 milliarder til en gassrørledning.

Av dette har Statoil nå allerede inngått kontraktsforpliktelser for 19,5 milliarder kroner, ifølge opplysninger VG har fått fra Olje- og energidepartementet.

– Det er ikke en ideell måte å gjøre det på, sier Borten Moe.

– Vi har sagt ja til dette fordi det er viktig for tid og kostnader på prosjektet. Og tillatelsen er gitt med forbehold om vedtak, forklarer han videre.

Les også: Gigantprosjekt i Norskehavet vedtatt

Opposisjonen er sterkt kritisk til at Borten Moe rusher milliardprosjektet igjennom.

– Jeg er rystet over at regjeringen har godkjent prosjektet for 19,5 milliarder før Stortinget ha behandlet saken. Da kan vi like gjerne legge ned Stortinget. Vi trenger jo ikke et storting når vi har en regjering som fatter vedtakene før vi har fått saken, sier Frps finanspolitiske talsmann, Kjetil Solvik Olsen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus