Oljestrid på Senterpartiets landsmøte:

Senterpartiet avviser oljevirksomhet utenfor Lofoten

Natur og Ungdom demonstrerte under Sp-landsmøtet mot oljeutvinning utenfor Lofoten, Vesterålen. De møtte full velvilje fra partileder Liv Signe Navarsete, men ikke hele landsmøtet. Foto: Thomas Vermes/ABC Nyheter.
Natur og Ungdom demonstrerte under Sp-landsmøtet mot oljeutvinning utenfor Lofoten, Vesterålen. De møtte full velvilje fra partileder Liv Signe Navarsete, men ikke hele landsmøtet. Foto: Thomas Vermes/ABC Nyheter.

Ingen petroleumsvirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Det vedtok et stort flertall på Senterpartiets landsmøte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slaget om Lofoten, Vesterålen og Senja
  • Lofoten, Vesterålen og Senja er blant de viktigste gyteområdene for torsk i Norge. Det står derfor strid om områdene skal åpnes for oljeutvinning
  • Områdene er delt opp i felt. De som kalles Nordland 6 og 7 og Troms 2 er i prinsippet blitt åpnet for konsekvensutredning når myndighetene finner det for godt.
  • Konsekvensutredning er neste steg mot oljeboring. Flertallet i Senterpartiets programkomité samt partiets nestleder, olje- og energiminister Ola Borten Moe, går inn for konsekvensutredning av disse områdene, men ikke resten av farvanene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

LOEN I STRYN(ABC NYHETER): Olje- og energiminister Ola Borten Moe led nederlag på Senterpartiets landsmøte søndag.

Et stort flertall ser ut til å gå imot enhver petroleumsvirksomhet i de omstridte områdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

Dermed fikk partileder Liv Signe Navarsete det som hun ville. Dagen før ble hun og de andre delegatene møtt av demonstranter fra Natur og Ungdom, som dermed fikk det som de ville.

Les også: Stoltenberg trådte vannet om Lofoten/Vesterålen

Mindretallet, Borten Moe, Senterpartiet i Troms og noen få andre, ønsket å åpne opp for oljeleting i begrensede områder.

Litt etter vedtok landsmøtet enstemmig at Senterpartiet ikke vil ha finsk-russisk ulv i Norge.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus