Selvmordsbomber drepte 22 personer i Irak

Minst 22 mennesker ble drept og 60 såret i et selvmordsangrep mot et politisk møte nord for Iraks hovedstad Bagdad, melder politi og helsepersonell.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En angriper kastet en granat mot møtet, som ble holdt i et telt i byen Baquba rundt 65 kilometer nord for Bagdad. Deretter sprengte en selvmordsbomber seg i lufta i kaoset, opplyser politiet.

Det skal holdes lokalvalg i Irak senere i april, men valget er allerede utsatt av sikkerhetshensyn i to sunnidominerte provinser.

Kandidater i Irak setter ofte opp telt i valgkampen for å møte potensielle velgere og snakke om sin politikk. Muthanna al-Jordani, den sunnimuslimske kandidaten som ble angrepet lørdag, ble ikke selv skadd i aksjonen.

Minst ti kandidater er drept de siste ukene, de fleste av dem fra den sunnistøttede Iraqiya-blokken, som ledes av den sekulære sjiapolitikeren og tidligere statsministeren Iyad Allawi.

Ti år etter den amerikanskledede invasjonen av Irak sliter landet fortsatt med sterk splittelse mellom den kurdiske, sjiamuslimske og sunnimuslimske befolkningen.

Samtidig rammes landet, særlig de sunnidominerte sentrale provinsene, nærmest daglig av voldelige angrep.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus