Senja-leting fortsetter hele natta

Forsvaret gjør seg klar med gravemaskiner og annet tungt utstyr for å grave fram de tre omkomne etter skredulykken i Tromdalen på Senja i påsken. Foto: Forsvaret / NTB scanpix.
Forsvaret gjør seg klar med gravemaskiner og annet tungt utstyr for å grave fram de tre omkomne etter skredulykken i Tromdalen på Senja i påsken. Foto: Forsvaret / NTB scanpix.

Letingen fortsetter hele natt til søndag i Tromdalen på Senja, hvor håpet er å finne de tre omkomne scooterførerne som ble tatt av ras.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Egentlig skulle letingen ha blitt avsluttet ved mørkets frembrudd lørdag kveld, men på grunn av usikkerhet om været fremover, bestemte politiet seg for å fortsette.

– Værforholdene er så usikre fra søndag kveld i søkeområdet at vi i verste fall kan måtte trekke folkene ut av området, sier regionlensmann Arnold Nilsen.

Han sier motivasjonen er høy blant mannskapene, som blant annet kommer fra Forsvaret og Røde Kors.

– Det er til enhver tid 40-50 personer som leter i en skiftordning, som så går av for å hvile mens neste gruppe går på, sier Nilsen til NTB.

Les også: Politiet håper på leting i skredområde lørdag

Sprenging

Etter halvannen uke kunne letemannskapene lørdag ettermiddag endelig ta seg inn i Tromdalen for å søke etter de tre scooterførerne i 30-årene som ble tatt av ras da de var ute og kjørte en tur.

Forsvaret har sprengt bort store mengder snø i skredområdet, og det ble tidligere lørdag slått fast at det var trygt nok til at mannskapene kunne ta seg inn der.

Senere vil det bli foretatt ytterligere sprengning av noen snømasser like ved utsiden av utgravingsområdet, og da vil søkemannskapene midlertidig bli trukket tilbake igjen.

Snøsprengning ble foretatt både fredag og lørdag, og lørdag ettermiddag ventet rundt 200 personer på grønt lys til at arbeidet med å søke etter de tre omkomne kunne starte. Klokka 16.30 kom klarsignalet alle ventet på.

Les også: Anders (31), Robert (39) og Børge (36) antas omkommet

Minst 5 meter

Snøen er både dyp og tettpakket i området der de tre mennene i 30-åra ligger begravd. De ble tatt av snøskred mens de kjørte snøscootere 26. mars.

– I selve skredområdet var det første skredet som gikk, dypere enn 5 meter. Det vet vi fordi søkestengene man bruker, ikke nådde bunnen. Men så har det snødd litt mer, så vi vet ikke hvor dypt det er nå, sier Nilsen.

Selv etter at mørket faller på, er leteforholdene gode nok, mener lensmannen. Forsvaret har godt med lyskastere. For mange blir det likevel en tung natt.

– Noen kjente de omkomne godt, og det er klart det er tøft, sier Nilsen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus