Bangladesh:

Krever dødsstraff for ateister

Islamske aktivister roper slagord under et møte i Dhaka i Bangladesh fredag. Foto: Reuters / NTB scanpix
Islamske aktivister roper slagord under et møte i Dhaka i Bangladesh fredag. Foto: Reuters / NTB scanpix

Hundretusener av islamister samlet seg lørdag i Bangladeshs hovedstad Dhaka for å kreve dødsstraff for ateistiske bloggere som de mener har krenket islam.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Protesten er den foreløpig siste i en langvarig strid mellom ekstreme krefter i landet og mer sekulære krefter. På islamistisk side er det spesielt partiet Jamaat-e-Islam som er aktive. Flere av partiets ledere er tiltalt for krigsforbrytelser under uavhengighetskrigen i 1971.

Politiet sa at rundt 100.000 deltok i islamistenes arrangement som var rettet mot angivelig blasfemiske skriverier på flere blogger på internett.

– Jeg har kommet for å kjempe for islam. Vi vil ikke tillate noen bloggere å skrive blasfemisk om islam og profeten Muhammed, sa Shahidul Islam, en imam i en moské utenfor Dhaka.

Etter nåværende lover kan de som bedriver blasfemi dømmes til inntil ti års fengsel. Men islamistene krever nå dødsstraff. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus