Ikea serverte elglasagne med svinekjøtt

Om lag 10.000 tonn elglasagne må kasseres hos Ikea. I flere uker har de solgt elglasagne med svinekjøtt i sine restauranter i flere land. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
Om lag 10.000 tonn elglasagne må kasseres hos Ikea. I flere uker har de solgt elglasagne med svinekjøtt i sine restauranter i flere land. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix

Ikea har trukket et større parti elglasagne som det viser seg inneholdt svinekjøtt. Lasagnen er blitt solgt i Norge i flere uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikea fikk de første indikasjonene på at det var svinekjøtt i lasagnen 22. mars. Da ble det besluttet å trekke produktet fra samtlige varehus.

Det skal ha vært belgiske myndigheter som først oppdaget at lasagnen inneholdt svinekjøtt.

Det var i går at Ikea bestemte seg for å stanse salget av elglasagne i alle sine varehus. Tilsammen skal det være snakk om cirka 10.000 tonn, melder dr.dk.

– Dessverre er produktet allerede solgt til våre kunder fra midten av februar til og med 22. mars, sier pressevakt Siv Egger i Ikea til VG.

Elgen kommer fra Sverige og Estland, men hvor i prosessen svinet har havnet i kjøttproduktet, er uklart, sier Egger.

Selv om produsenten er den samme som leverte storfeprodukter med spor av hestekjøtt, er det ikke aktuelt for Ikea å bytte leverandør.

– Elglasagnen er produsert i forkant av hestekjøttepisoden, og vi har siden den gang blitt enda strengere med leverandøren for å hindre smitte mellom kjøttyper, sier Egger. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus