Turister sier situasjonen i Nord-Korea er normal

Turister sier situasjonen i Nord-Korea er normal
Turister sier situasjonen i Nord-Korea er normal

Situasjonen i Nord-Korea gir inntrykk av å være helt normal, ifølge turister som lørdag kom tilbake fra landet til Kinas hovedstad Beijing.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den politiske situasjonen på Korea-halvøya er meget spent, og Nord-Korea har truet med angrep mot Sør-Korea og amerikanske mål i området, også med atomvåpen.

– Vi er glade for å være tilbake, men vi følte oss ikke redde mens vi var der, sier den danske kvinnen Tina Krabbe som har vært fem dager i Nord-Korea.

Les også: Castro advarer Nord-Korea

– Det kjentes ikke som om det var mye spenning i byen. Vi hadde det ok, faktisk, sier hun om situasjonen i Nord-Koreas hovedstad Pyongyang.

En 15 år gammel gutt på tur med skoleklassen fra Hongkong, sier at «mamma trodde det skulle bli krig, men det vi så var bare fredelig. Det var ingen uro».

«Som normalt»

En mann og en kvinne med amerikansk aksent sa de ikke hadde lov til å snakke med journalister.

Les også: Nord-Korea ber Russland evakuere

Nicholas Bonner, som har drevet med turisme til Nord-Korea i 20 år og besøkte Nord-Korea denne uken, sier at «livet går som normalt».

– Det er spent, men folk fortsetter med sine daglige gjøremål og turismen går som normalt. Folk har vært svært vennlige. Alle håper det går over, avslutter han om den politiske spenningen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus