Siv og Carl har skværet opp

Venner igjen. Carl I. Hagen har skværet opp med dagens Frp-leder Siv Jensen, selv om de fortsatt er uenige. Foto: NTB scanpix
Venner igjen. Carl I. Hagen har skværet opp med dagens Frp-leder Siv Jensen, selv om de fortsatt er uenige. Foto: NTB scanpix

17 måneder etter at Frp-nestor Carl I. Hagen pakket kontoret og trakk seg som partiets eldregeneral, skværet Hagen og Siv Jensen fredag opp på partilederens kontor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag hadde Fremskrittspratiets to siste formenn et møte på Jensens kontor. Nå skal fortiden legges bak seg.

– Vi samarbeider godt. Vi er enig om veldig, veldig mye, men uenig om noe og rykende uenig om lite grann. Det må vi lære oss å leve med slik man gjør i alle andre partier, sier Carl I. Hagen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) etter møtet.

Iskald front

Hagen ønsket sterkt å bli medlem av Nobelkomiteen, men ble vraket etter avstemningen i Frps stortingsgruppe. At han ikke var nominert, er noe Siv Jensen fikk skylden for.

Frp-formannen gjennom 28 år tok et kraftig oppgjør med både Jensen og Frp-ledelsen.

Les også: Carl I. Hagen dropper Frp-landsmøtet

Hagen bekrefter overfor ANB at denne episoden førte til den iskalde fronten mellom tidligere og nåværende partileder. Men isfronten har altså tinet opp.

Hagen forklarer sitt nåværende forhold til Siv Jensen med at han «kan ta en telefon til Siv og si hva han mener, i stedet for å ta en telefon til Dagbladet eller VG».

Fortsatt uenige

Det Jensen og Hagen fortsatt er rykende uenige om, holder de for seg selv, understreker han.

Les også: Carl I. Hagen sjokkert over eget parti

Siv Jensen bekrefter at hun har skværet opp med sin forgjenger:

– Jeg kan bekrefte at det har vært en uoverensstemmelse. Og det har ikke vært hyggelig. Men nå er det håndtert. Nå kan vi se framover, sier hun. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus