- Mot løsning i lønnsoppgjøret

LO-leder Roar Flåthen og NHOs administrerende direktør Kristin Skogen Lund før møtet med riksmekleren på riksmeklerens kontor i Oslo fredag morgen etter bruddet i forhandlingene mellom LO og NHO torsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
LO-leder Roar Flåthen og NHOs administrerende direktør Kristin Skogen Lund før møtet med riksmekleren på riksmeklerens kontor i Oslo fredag morgen etter bruddet i forhandlingene mellom LO og NHO torsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Ingen av partene i lønnsoppgjøret tror det blir konflikt fra mandag morgen. Til det skiller det for lite, sier en kilde i meklingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge avisa VG er det bare ører som skiller partene som møtes første gang klokka 15 lørdag ettermiddag. Det generelle tillegget ligger an til å bli på 75 øre.

Mer enn 17.000 LO- og YS-organiserte vil ved arbeidstidens start mandag være klare til å gå ut i streik hvis ikke riksmekler Kari Gjesteby får partene til å bli enige.

En streik kan føre til at busser i Oslo og Midt-Norge stopper og at flyene på Gardermoen blir stående på bakken fordi de ikke får fylt drivstoff. I tillegg vil en rekke verft på Vestlandet blir rammet, det samme kan ølproduksjonen ved bryggeriene og byggebransjen bli. Oljebransjen kan også bli rammet.

– Vi har som hensikt å komme fram til en enighet i meglingen, men vi er selvsagt forberedt på at en mekling ikke fører fram, sa direktør for arbeidslivspolitikk i NHO, Svein Oppegaard, til NTB fredag.

Rundt 200.000 arbeidstakere er berørt av oppgjøret i privat sektor, som er et såkalt mellomoppgjør som betyr at partene i stor grad bare diskuterer lønn og ikke andre prinsipielle forhold.

De ordinære forhandlingene brøt sammen før påske. Bruddet skal ha kommet da LO ikke ville fire på sitt krav om 1 krone ekstra i timen, og 3 kroner til de lavtlønte. NHOs siste tilbud skal ha vært 50 øre i timen i lønnsøkning. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus