Molde med kniven på strupen

JUBEL?: Her feirer Brann sitt fjerde mål i fjorårets kamp på Brann stadion i en kamp bergenserne til slutt vant 4-1. I dag møtes lagene igjen og Molde bør for en hver pris unngå et nytt tap i årets Tippeliga. (Foto: Scanpix)
JUBEL?: Her feirer Brann sitt fjerde mål i fjorårets kamp på Brann stadion i en kamp bergenserne til slutt vant 4-1. I dag møtes lagene igjen og Molde bør for en hver pris unngå et nytt tap i årets Tippeliga. (Foto: Scanpix)

Historien viser at Solskjær og co. sliter med å hente poeng i Bergen. I dag bør den regjerende mester unngå tap for å ikke miste taket på tetlagene i Tippeligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På TV:
Kampen Brann-Molde ser du på CMore Fotball lørdag kl. 18.00.

Molde har fått en blytung start på årets sesong og står med to strake tap så langt i år. I dag spiller Solskjærs disipler borte mot Brann og bør få med seg poeng dersom man tidlig ikke skal miste halen på tetduoen i Tippeligaen, RBK og Aalesund. Taper laget samtidig som rivalene på tabelltopp vinner, er MFK hele ni poeng bak etter tre spilte runder.

Men statistikken før kampen på Brann stadion taler ikke til Moldes fordel.

- Vi ble ydmyket i fjor

På de ti siste kampene mellom lagene som er spilt med Brann som hjemmelag (alle turneringer), står bergenserne med seks seire. To kamper har endt uavgjort mens Molde kun har vunnet to.

Målforskjellen i disse oppgjørene er 24-13 i Branns favør.

Siste Molde-seier i Bergen kom da Molde vant 3-1 i 2011. I fjor ble de knust. 4-1 sto det på lystavla på Brann stadion da kampen var ferdigspilt.

– Vi ble ydmyket i Bergen i fjor. Det skal vi ikke bli i år, sa en klar Solskjær etter tapet mot LSK sist.

- Sultne og klare

Brann har på de to første kampene fått med seg tre poeng. Laget vant åpningskampen mot Vålerenga hjemme i Bergen mens de fikk så hatten passet da de gjestet RBK og Lerkendal sist runde. Trønderne gav seg ikke før de hadde puttet fire baller bak målvakt Piotr Leciejewski i Brann-buret.

– Vi skal «back on track» mot Molde og prøve å vinne den kampen. Det begynner å sitre i beina allerede, og jeg merker det på stemningen i gruppen at de er veldig revansjelystne. Det er en sulten gjeng som er klar til kamp, sier Brann-trener Rune Skarsfjord til brann.no.

Se Brann-Vålerenga og RBK-Brann her

Begge tapene til Molde har vært med sifrene 1-2, mot henholdsvis Viking (b) og LSK (h). Laget har spillemessig vært på høyden i begge oppgjørene, men har slitt med å få uttelling på sjansene. En utfordring for den regjerende mester er også at lagets faste målvakt, Espen Bugge Pettersen, kan være ute med skade så lenge som opptil to måneder.

Se Viking-Molde og Molde-LSK her.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus