Politiet stormer barnehage i Köln

En mann har tatt lederen av en barnehage i den tyske storbyen Köln som gissel. SISTE: Klokken 19 stormet politiet barnehagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyske spesialstyrker har startet en aksjon for å befri gisselet i en barnehage i Köln. Gisselet skal være lederen for barnehagen. Gisseltakeren beskrives som en ukjent mann bevæpnet med kniv.

Klokken 19 startet aksjonen, skriver NRK.

Det er hørt en eksplosjon, og det kommer røyk opp fra barnehagen, melder nettavisen Bild.

Trolig har politiet brukt sjokkgranater for å sette mannen ut av spill.

Ifølge politiet er barna i barnehagen brakt i sikkerhet og på god avstand fra gisseltakeren, som har krevd løsepenger og at politiet skaffer ham en fluktbil.

Politiet har omringet barnehagen med en stor styrke. Også spesialenheter er med, ifølge politiets talsmann Lutz Flassnöcker. All tilgang til området er sperret av, også eventuelle fluktmuligheter.

Politiet ble varslet om saken klokken 8.50 fredag morgen. Normalt er det 85 småbarn i alderen 1-5 år i barnehagen, men politiet går ut fra at det ikke lenger er barn i barnehagen. Den har adresse i Osloer Strasse, altså Oslo gate, i bydelen Chorweiler, melder nettutgaven til avisen Kölner Stadt-Anzeiger.

En del foreldre og barn samlet seg fredag formiddag ved politisperringene. Blant dem var det en teori om at mannen er en pappa som ikke har fått barnehageplass til et eller flere barn. Men det foreligger ingen sikre opplysninger om mannens motiv.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus