Senterpartiets landsmøte:

Sp-leder Navarsete helt taus om klimaspørsmålet

Ville bygge stolthet: - Jeg prioriterte å bygge stolthet blant dem som skal ut å drive valgkamp. Jeg nevnte jo fornybarsatsinga, sier Liv Signe Navarsete. Foto: Thomas Vermes/ABC Nyheter.
Ville bygge stolthet: - Jeg prioriterte å bygge stolthet blant dem som skal ut å drive valgkamp. Jeg nevnte jo fornybarsatsinga, sier Liv Signe Navarsete. Foto: Thomas Vermes/ABC Nyheter.

Liv Signe Navarsete nevnte ikke klimaet med ett ord i sin åpningstale til Senterpartiets landsmøte fredag. På 80-tallet lovet Sp å halvere norske klimautslipp innen 2000.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LOEN I STRYN (ABC NYHETER): – Grønn politikk er å ta naturen i bruk! Vi skal sette naturen i arbeid og skape verdier.

Det sa Sp-leder Liv Signe Navarsete i sin åpningstale til Sp-landsmøtet fredag formiddag.

Der nevnte hun ikke med ett ord klimaspørsmålet eller hva partiet vil gjøre med det.

Les også: - Gullalder for Senterpartiet

Dermed har grønnfargen Sp påberoper seg, blitt betydelig endret de siste tiårene.

I talen denne gangen jublet Navarsete over storstilt utbygging av nye veier og planene om ny oljeutvinning på Aasta Hansteen-feltet utenfor Nord-Norge.

Da Brundtland-kommisjonens utredning om bærekraftig utvikling kom på 80-tallet, gikk Senterpartiet derimot i front for klimasaken.

Den gang lovet Navarsetes forgjengere å halvere norske klimautslipp innen 2000. Det ga Senterpartiet førsteplass i klimaløfter blant de norske partiene.

Ville heller bygge stolthet

- Hvorfor prioriterte du ikke å si noe om klimaendringer i din tale?

- Jeg snakket jo om satsing på fornybar energi. Det har med klima å gjøre. Det er mange tema man kan reise spørsmål om. Jeg valgte å bygge stolthet og befeste Senterpartiets rolle som et viktig parti i norsk politikk, sier Liv Signe Navarsete til ABC Nyheter.

- Vi trenger at de som skal ut og drive valgkamp, kjenner på den stoltheten, legger hun til.

Les også: Folk flirer av boka

- Ingen systemtvang for klima

- På 80-tallet kom Senterpartiet med de tøffeste klimaløftene. Hvorfor vil du ikke bygge stolthet på klimapolitikken nå?

- Jeg valgte systemtvang som gjennomgangstema. Klima er ikke et godt eksempel på systemtvang. For i klimadebatten er ikke tenkninga ensrettet, sier Navarsete.

- Har klimaendringer blitt overdrevet som problem?

- Nei, det mener jeg ikke. Klimaet er fortsatt en av vår tids største utfordringer sammen med mange på mat, energi og vann, sier Liv Signe Navarsete.

Se Liv Signe Navarsetes landsmøtetale på video her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus