– Nord-Korea flytter ny rakett til østkysten

Nord-Koreas leder Kim Jong-un skal ha flyttet enda en rakett til østkysten av landet.
Foto: Reuters / NTB scanpix
Nord-Koreas leder Kim Jong-un skal ha flyttet enda en rakett til østkysten av landet. Foto: Reuters / NTB scanpix

Nord-Korea har flyttet enda en mellomdistanserakett til østkysten og plassert begge de to rakettene som nå er der på mobile utskytningsramper, ifølge sørkoreanske regjeringsrepresentanter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap som melder dette.

Sør-Koreas forsvarsdepartement, som torsdag bekreftet at en mellomdistanserakett var blitt flyttet til Nord-Koreas østkyst, ville fredag ikke kommentere den nye meldingen.

– Det er bekreftet at Nord-Korea tidlig denne uken transporterte to Musudan mellomdistanseraketter med tog til østkysten og plasserte dem på kjøretøyer med utskytningsramper, sier den anonyme regjeringsrepresentanten til Yonhap.

Les også: «Bomber» Washington i ny video

Flyttingen av rakettene er det foreløpig siste utspillet fra Nord-Korea som kommet med en serie apokalyptiske advarsler om atomkrig de siste ukene.

Regjeringsrepresentanten sier at kjøretøyene som nå har rakettene med seg, tydeligvis er blitt gjemt bort i underjordiske anlegg.

– Nord-Korea ser ut til å ha til hensikt å skyte ut rakettene uten forhåndsvarsel, tilføyer han.

Les også: – Nord-Korea har gått for langt

Musudan-rakettene har aldri blitt testet, men antas å ha en rekkevidde på cirka 3.000 kilometer, kanskje 4.000 om sprenglasten er liten. Det er nok til å nå alle mål i Sør-Korea og Japan, og kanskje den amerikanske militærbasen på Guam i Stillehavet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus