Ny frykt for fugleinfluensa i Kina

En sjette person har omkommet av H7N9-fugleinfluensaviruset i Kina, melder statlige medier fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myndighetene i landet har slaktet store mengder fjørfe ved et marked i Shanghai der viruset har blitt oppdaget.


Det siste dødsfallet var en 64 år gammel bonde som døde i Huzhou i provinsen Zhejiang øst i landet, melder AFP.

Han er antatt å være blant 14 tidligere bekreftede tilfeller av H7N9 blant mennesker, og er den andre personen fra Zhejiang som dør av denne varianten av viruset. Det har vært fire dødsfall i Shanghai, Kinas forretningssentrum.

Smitter ikke mellom mennesker

Myndighetene i byen har også uttalt at de overvåker en person som har vært i nærkontakt med en av de avdøde, og som behandles for influensalignende symptomer. Masseslakten av fjørfe ble gjennomført ved Huhuaimarkedet vest i Shanghai etter at viruset ble påvist hos duer, melder det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua.

Verdens helseorganisasjon (WHO) har forsøkt å tone ned frykten for H7N9-varianten av viruset, og uttaler at det ikke finnes bevis for smitte fra menneske til menneske, men at det er avgjørende å finne ut hvordan viruset smitter mennesker.

Les også: – Forskning på farlige virus er ute av kontroll

Frykt for mutasjon

Som H5N1-varianten, som vanligvis sprer seg fra fugler til mennesker ved direkte kontakt, frykter eksperter at slike virus kan mutere til en variant som lett smitter mellom mennesker, med potensiale for å utløse en pandemi.

De første to dødsfallene som følge av viruset, som ikke tidligere hadde blitt sett hos mennesker, skjedde i februar, men ble ikke rapportert til myndighetene før i slutten av mars. Forsinkelsen skyldes ifølge myndighetene at det tok tid å fastslå bakgrunnen for sykdommen.

Eksperter er bekymret for at viruset later til å ha spredd seg over et stort geografisk område, med sykdomstilfeller ikke bare i Shanghai, men også i de omkringliggende provinsene Zhejiang, Jiangsu og Anhui.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus