Politiet råkjørte i Oslofjordtunnelen

Fire sivile politibiler raste gjennom Oslofjordtunnelen i februar 2010, den ene i 205 kilometer i timen. Spesialenheten for politisaker henla saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politifolkene fra Utrykningspolitiet hadde vært på fartsøvelse på det lukkede motorsportanlegget Rudskogen i Østfold da fire av bilene tok turen til UPs hovedkvarter i Stavern gjennom Oslofjordtunnelen.

På vei vestover fra Drøbak-siden ble to av bilene målt til henholdsvis 205 og 176 kilometer i timen. De to siste ble målt til over 130 kilometer i timen, skriver Dagbladet.

Politimester Arne Jørgen Olafsen i Follo politidistrikt sendte saken til Spesialenheten for politisaker. Nå har Spesialenhetens leder Jan Egil Presthus henlagt saken som intet straffbart forhold, selv om politifolkene raste av gårde i altfor høy fart.

Fartsgrensen i tunnelen var da 80 kilometer i timen, men av sikkerhetsmessige hensyn er den lovlige farten satt ned til 70 i ettertid. Det er også satt opp fotobokser som måler gjennomsnittsfart og lagt inn fartshumper.

Spesialenheten peker i sin konklusjon på at det ble brukt «biler som er særskilt egnet for kjøring i høye hastigheter. Spesialenheten vurderer videre at vilkårene for straff ikke er oppfylt, selv om de to raskeste bilene kjørte så fort at det blir vurdert som å medføre stor risiko for skade dersom det skulle oppstå noe uforutsett.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus