Karoli-angrepet: – Håper det går bra med ham

Karoli-angrepet: – Håper det går bra med ham
Karoli-angrepet: – Håper det går bra med ham

En 29-åring som har familiære bånd til både Josef- og Jansen-slektene i sigøynermiljøet, innrømmer å ha deltatt i angrepet på sigøynerkongen René Karoli og hans sønn. Men målet var ikke å drepe, sier han.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Gud er mitt vitne: verken jeg eller min bror prøvde å drepe noen. Vi skulle bare slå René Karoli hardt for å få slutt på truslene mot familien min. Hadde vi planlagt å gjøre noe dumt ville vi vært maskerte. Ja, dette kostet nesten «Roma» livet, men jeg håper det går bra med ham, sier 29-åringen til Dagbladet.

29-åringen er sammen med noen av sine familiemedlemmer i utlandet på rømmen fra norsk politi. Ifølge Dagbladet også på rømmen fra Karoli-familien.

Fengslet

Ifølge 29-åringen var to ulike grupperinger ute etter René Karoli mandag kveld.

Han sier han etter hvert er klar til å sone sin straff for voldsbruken som fant sted ved et bingolokale på Torshov i Oslo mandag kveld, men ikke for drapsforsøk som han mener han ikke deltok i.

En 42 år gammel slektning av 29-åringen ble varetektsfengslet torsdag, en person 29-åringen sier ikke har noe med saken å gjøre.

Selv om bare én person er pågrepet, jakter politiet på flere andre som var med på angrepet, blant annet 29-åringen som Dagbladet har snakket med. Både øks, sverd og kniv ble brukt i angrepet. To andre personer ble også skadd i slagsmålet, og et skytevåpen ble funnet utenfor da politiet kom til stedet.

Bes melde seg

– Vi leter etter konkrete personer som er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk. Jeg kan ikke si noe om hvor mange vi leter etter, men så langt har vi ikke klart å få tak i dem, sa fungerende seksjonssjef Grete Lien Metlid i Oslo-politiet til NTB torsdag ettermiddag.

Hun oppfordrer personene det er snakk om til å melde seg, og sier at politiet vil vurdere å etterlyse dem offentlig.

– Det pågår politiaksjoner for å finne dem som er innblandet i dette, sier Metlid.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus