Dette Outlook-trikset må du kunne

Slik får du lagt til fri- og helligdager i Microsoft Outlook

Dette Outlook-trikset må du kunne.
Dette Outlook-trikset må du kunne.

Bruker du kalenderfunksjonen i Microsoft Outlook, har du kanskje lagt merke til at norske fri- og helligdager ikke automatisk er lagt til i kalenderen din. Slik kan du legge til helligdager for Norge i Outlook.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Microsoft Outlook er det som standard ikke lagt til noen helligdager i kalenderen. Selv om de fleste av oss klarer å krysse av for en del faste fri- og helligdager, er det mer problematisk med de bevegelige røde dagene, som påske og helligdager som styres av påsken, som Kristi Himmelfartsdag og Pinsen.

Jobber du mot utlandet, kan det også være praktisk å kunne legge til andre lands fri- og helligdager i kalenderen. Jobber du for eksempel mot bedrifter eller kunder i Sverige, USA eller Storbritannia er det greit å vite når det er spesielle fridager i disse landene.

Les også: Advarer mot Gmail

Det er relativt enkelt å legge til helligdager i kalenderen i Outlook. Vi har brukt Office 2010 for å vise hvordan det gjøres.

Slik gjør du det:

Saken fortsetter under bildet1. Åpne Outlook og gå til Fil -> Alternativer 1. Åpne Outlook og gå til Fil -> Alternativer

Saken fortsetter under bildet2. Velg «Kalender» i menyen til venstre 2. Velg «Kalender» i menyen til venstre


Saken fortsetter under bildet3. Midt på dialogboksen som dukker opp finner du en fane som heter «Kalenderalternativer». I dette avsnittet finner du en linje som begynner med «Legg til i kalenderen» og en knapp der det står «Legg til helligdager». Trykk på denne og kryss av for de land du ønsker å ha helligdager for i Outlook. Trykk «OK» og installasjonen av de valgte helligdagene starter. 3. Midt på dialogboksen som dukker opp finner du en fane som heter «Kalenderalternativer». I dette avsnittet finner du en linje som begynner med «Legg til i kalenderen» og en knapp der det står «Legg til helligdager». Trykk på denne og kryss av for de land du ønsker å ha helligdager for i Outlook. Trykk «OK» og installasjonen av de valgte helligdagene starter.


Saken fortsetter under bildet4. En dialogboks forteller deg at helligdagene du valgte ble installert. 4. En dialogboks forteller deg at helligdagene du valgte ble installert.


Saken fortsetter under bildet5. Du kan nå sjekke at kalenderen din er oppdatert med dine valgte fri- og helligdager. I vårt tilfelle ser vi at 17. mai og Pinsen er på plass. 5. Du kan nå sjekke at kalenderen din er oppdatert med dine valgte fri- og helligdager. I vårt tilfelle ser vi at 17. mai og Pinsen er på plass.


Les også:

Her får du fullversjonen av brenneprogrammet Ashampoo Burning Studio 13 gratis

15 gratis fotoprogrammer

Slik streamer du video til iPad

Slik overfører du en DVD/Blu-ray film til iPad

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus