USA tror Nord-Korea snart vil angripe

Amerikanerne skal ha fanget opp alarmerende kommunikasjon fra det lukkede diktaturet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord-Korea har det siste døgnet tatt retorikken og truslene mot USA opp på et nytt nivå.

Onsdag sendte landet selv ut beskjed om at de militære styrkene har fått grønt lys til å angripe USA med atomraketter.

USA tar truslene på alvor, og ifølge CNN skal amerikanerne nå ha mistanke om at et rakettangrep kan være nært forestående.

Bakgrunn: – Nord-Korea har godkjent atomangrep mot USA

Ifølge informasjon amerikanske CIA skal ha fanget opp kan det dreie seg om en mobil langdistanserakett som skal avfyres i løpet av de kommende dagene eller ukene.

USA har på sin side plassert sitt forsvarssystem mot langdistanseraketter, kalt Thaad, på øya Guam i Stillehavet for å kunne avskjære ventuelle angrep.

Dermed når spenningen på den koreanske halvøya stadig nye høyder. Tordag uttalte kommandørkaptein Ola Bøe-Hansen, leder i Forsvarets høgskoles mediegruppe, til ABC Nyheter at «den koreanske halvøya nå er en kruttønne».

– Det er et omfattende psykologisk spill som nå foregår. Det er definisjonen av «brinkmanship»; kunsten å balansere på randen av krig, forklarte Bøe-Hansen.

Trykk her for å lese mer om Bøe-Hansens analyse av situasjonen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus