Kadyrov mener skyskraperbrann var «Guds vilje»

SLAPP UNNA: Det var en av skyskraperne i Groznyj City-komplekset som begynte å brenne onsdag. Ingen kom til skade i brannen. (Foto: Reuters / NTB scanpix)
SLAPP UNNA: Det var en av skyskraperne i Groznyj City-komplekset som begynte å brenne onsdag. Ingen kom til skade i brannen. (Foto: Reuters / NTB scanpix)

Den voldsomme brannen i en 40 etasjers skyskraper i Groznyj onsdag var «Guds vilje», fastslår Tsjetsjenias sterke mann Ramzan Kadyrov.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Når en brann bryter ut, er det etter den allmektiges vilje, og mot Hans vilje er vi maktesløse», skriver Kadyrov på bildedelingstjenesten Instagram – en kanal han stadig oftere benytter seg av for å nå ut til tsjetsjenerne.

Ifølge Kadyrov sprer folk altfor mye «sludder» på nettet om skyskraperbrannen. «Gud vil felle sin dom over dem», advarer han.

Skyskraperen ligger i sentrum av Groznyj og er blitt et sentralt monument i de tsjetsjenske styresmaktenes forsøk på å framstille hovedstaden som en moderne by.

Se video: Her står skyskraperen i full brann

Brannen varte i sju timer, men ifølge Kadyrov var det bare de ytre delene som ble ødelagt. Selve konstruksjonen er intakt, og skyskraperen skal gjenoppbygges, lover han.

Kadyrov har vært Kremls mann i Tsjetsjenia siden 2007. Han har med årene framstått som stadig mer religiøs.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus