Politiet: – Ingen tegn til at Hertzberg ble drept

DØD: Niels Hertzberg døde på ferie, 71 år gammel. Han var gift med tidligere landslagstrener i håndball Marit Breivik. Her er de to sammen på Idrettsgalla på Hamar i 2009. (Foto: NTB scanpix)
DØD: Niels Hertzberg døde på ferie, 71 år gammel. Han var gift med tidligere landslagstrener i håndball Marit Breivik. Her er de to sammen på Idrettsgalla på Hamar i 2009. (Foto: NTB scanpix)

Brasiliansk politi tror Niels Hertzberg falt to ganger før han døde: De sier nå at alt tyder på at dødsfallet var en ulykke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet mener dermed de har en forklaring på hvorfor Hertzberg (72) hadde så omfattende skader, skriver Adresseavisen.

– Undersøkelser vi har gjort på stedet onsdag, viser at han etter alt å dømme først har falt av en stol, og at han deretter falt på vei inn på badet. Derfor kan vi nå si at alt tyder på at dette har vært en ulykke, og ikke et drap, sier etterforskningsleder Alexandro Gomes til avisen.

Ifølge Gomes bygger den nye teorien på opplysninger fra kona til vaktmesteren der uhellet skjedde.

– Kvinnen så at han var skadd, og ville ta han med til sykehuset. Han skal ha insistert på å dra med ambulanse, og derfor måtte de vente i cirka tre kvarter på at ambulansen kom, sier Gomes. Politiet mener Hertzberg ankom sykehuset ved 20-tiden og døde to timer senere.

Hertzberg døde 1. mars. Tidligere denne uken kom det fram at brasiliansk politi etterforsket dødsfallet som mistenkelig og hadde en teori om at det kunne ligge noe kriminelt bak.

Etterforskningen fortsetter til tross for at politiet mener dødsfallet var en ulykke.

Politiet ønsker å bringe på det rene om Hertzberg fikk den hjelpen han trengte på sykehuset.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus