Streik kan føre til øl- og brusmangel

STREIKEFARE: På tide å fylle opp lageret? (Foto: Per Ervland)
STREIKEFARE: På tide å fylle opp lageret? (Foto: Per Ervland)

Blir det streik mandag, kan det bli tomt for øl og brus i butikkene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NHO og organsisasjonene LO og YS har ikke kommet til enighet om årets lønnsoppgjør, og partene møtes derfor til mekling hos Riksmekleren lørdag.

Skulle de ikke bli enige innen fristen midnatt søndag 7. april, blir det streik fra og med mandag morgen, og dermed kan det bli tomt for øl og mineralvann i dagligvarebutikkene relativt raskt.

>> Snart kan du pante disse flaskene

Ingen produksjon eller leveranser

Det er ifølge forbundsleder Jan-Egil Pedersen i Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) cirka 1.500 av deres medlemmer som vil bli tatt ut i en en eventuell streik mandag. Dette vil føre til full stopp i både produksjon og leveranser til butikkene umiddelbart.

– Alle våre medlemmer har en tariffavtale, så all produksjon og alle leveranser av øl og mineralvann vil stoppe opp umiddelbart over hele Norge, sier Pedersen til DinSide.

Resultatet er at butikkene bare vil kunne selge det de allerede har på lager, som ifølge Pedersen ofte er begrensede mengder.

Om det blir streik for NNNs medlemmer, mener Pedersen er vanskelig å si.

– Det er umulig å spekulere i om det blir enighet hos Riksmekleren, sier han til DinSide.

Les også: Forvirret? Dette betyr merkingen av dine matvarer

Lønnsutbetalinger og flytrafikk

Dersom det blir streik fra og med mandag, vil dette ramme langt flere enn øl- og brustørste nordmenn. Totalt 15.500 LO-medlemmer og også et større antall YS-medlemmer skal da bli tatt ut.

Blant annet gjelder dette Norsk Transportarbeiderforbund, noe som vil ramme bussavganger på flere steder i landet. Også flytransporten vil bli hemmet av en streik, ettersom streiken vil omfatte de som fyller drivstoff på flyene på Gardermoen.

Enkelte kan også måtte vente på sine lønnsutbetalinger, ettersom Handel og Kontor vil ta ut lønns- og personalarbeidere i en eventuell streik.

>> Blir du en lønnsvinner i 2013?

Her kan du se hvilke LO-medlemmer og YS-medlemmer som blir tatt ut i en eventuell streik.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus