Hacket nordkoreansk nettsted

Slik så propagandakanalens profilbilde på Twitter ut etter at hackerne hadde vært på besøk. Faksimile.
Slik så propagandakanalens profilbilde på Twitter ut etter at hackerne hadde vært på besøk. Faksimile.

Aktivist-hackere lot torsdag til å ha infiltrert Nord-Koreas offisielle nyhetsnettsted og dets tilhørende Twitter- og Flickr-kontoer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble postet lite flatterende bilder av landets leder Kim Jong-Un. Det Kina-baserte nettstedet Uriminizokkiri, som distribuerer nyheter og propaganda fra Nord-Koreas statlige medier, var utilgjengelig og de tilhørende tjenestene ble angrepet og vandalisert, melder AFP.

På Twitter ble profilbildet til Uriminzokkiris konto endret til et par som danset tango, og det ble postet en rekke twitterbeskjeder der det stod «Hacked» og «Tango Down». Den mannlige danseren hadde på seg en Guy Fawkesmaske, kjennemerket til hacktivistgruppen «Anonymous».

På nettstedets Flickrside fant man en rekke bilder, inkludert et der det ganske enkelt sto «We Are Anonymous», og en «etterlysningsplakat» viste bildet av Kim med grisenese og ører og Mikke Mus-tatovering på brystet.

Det kom også etter at et større dataangrep slo ut datanettverkene til sørkoreanske fjernsynsstasjoner og banker forrige måned, som det ble antatt at nordkoreanske hackere sto bak.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus